Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Help! Ik lig in scheiding…

Help! Ik lig in scheiding…

Help! Ik lig in scheiding…

Maarten, 39: “Ik ben een man van 39 en lig in scheiding, wat ik heel erg vind. Ik ben nog niet toe aan een nieuwe relatie. Ik heb tenslotte nog maar seks gehad met één persoon. Help!”

Heb jij een andere vraag? Vraag dan nu gratis advies van een professionele coach op Coach2day. Lees hieronder alvast het antwoord op de vraag van Maarten.

Coach Sandra
Ik hoor bijna een noodkreet in je verhaal. Je ligt in scheiding, wat je heel erg vindt en tegelijkertijd zeg je nog niet toe te zijn aan een nieuwe relatie. Dat vind ik niet heel vreemd. Bij een scheiding komt veel verdriet kijken en je zult eerst de tijd moeten nemen om afscheid en afstand te nemen van je oude leventje.

Ik weet niet of er nu al een nieuwe relatie in het spel is, maar de vraag is of je daar al aan toe bent. Gezien je noodkreet lijkt dit niet het geval. De kans is groot dat het je daarom ook benauwt dat je nog maar met één persoon seks hebt gehad. Dat is nog helemaal niet aan de orde, want je zit nog volop in de scheiding.

Wat zou voor jou het beste zijn? Alleen jij kan dat beantwoorden. Maar logisch zou volgens mij zijn: eerst door de scheiding heenkomen, je nieuwe leven ervaren en je daarna openstellen voor anderen. En wie weet komt daar een nieuwe relatie uit. Maar dat komt tegen die tijd wel; eerst ben jij aan de beurt.