Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Helft vrouwen kampt met opvliegers voor overgang

Helft vrouwen kampt met opvliegers voor overgang

Helft vrouwen kampt met opvliegers voor overgang

Meer dan de helft van de vrouwen tussen de 45 en 56 jaar oud met een regelmatige menstruatiecyclus kampt met opvliegers. Dat blijkt uit onderzoek van Group Health en het Fred Hutchinson Cancer Research Center in Seattle, Washington, onder 1500 vrouwen van verschillende afkomst.

Vijfenvijftig procent van de ondervraagde vrouwen heeft last van opvliegers of nachtelijk zweten. Aziatische vrouwen en Hispanics hebben minder kans op klachten. Uit de studie bleek ook dat blanke vrouwen met klachten vaker soja nuttigden dan de vrouwen zonder overgangssymptomen. De respondenten slikten geen hormonen.

Normaal
Als je last hebt van opvliegers, maar je menstrueert nog regelmatig, dan hoeft dat niet meteen te betekenen dat je al in de overgang bent. “Sommige vrouwen hebben zelfs opvliegers in de eerste nachten na de geboorte van hun kind”, stelt Margery Gass, executive director bij The North American Menopause Society (NAMS). De resultaten van het onderzoek zijn online gepubliceerd in het tijdschrift Menopause van NAMS.

Bron: EurekAlert