Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Heb je een hekel aan sporten? Gefeliciteerd! Dan ben je een leuk mens

Heb je een hekel aan sporten? Gefeliciteerd! Dan ben je een leuk mens

Heb je een hekel aan sporten? Gefeliciteerd! Dan ben je een leuk mens

Vind jij sporten hélemaal niets? Ga je nog liever naar de kringverjaardag van je tachtigjarige buurvrouw in plaats van dat je je hardloopschoenen aantrekt om te gaan rennen? Dan hebben we goed nieuws: volgens de wetenschap zijn mensen die een hekel hebben aan sporten, onwijs populair. 

Hekel aan sporten

Mensen die niet van sporten houden, zijn volgens een onderzoek van Journal of Health Pscyhology veel slimmer dan mensen die wel van sporten houden. Daardoor zijn ze ook socialer. Klinkt allemaal een beetje gek, hoe komen ze daar bij? De onderzoekers kwamen erachter dat mensen die niet van sporten houden, hoger scoren op de eigenschappen ‘behoefte aan kennis’ en ‘behoefte aan sociaal contact’. Tja.

Lees ook:
Willie Wartaal is fanatiek aan het sporten: ‘Als je je kinderen niet kunt optillen, is dat niet oké’

Sterker nog: je bent gelukkiger

Er zijn ook onderzoekers die zeggen dat mensen die niet sporten, gelukkiger zijn. Say what? Mensen die niet sporten schijnen meer te genieten van de geneugten van het leven. Ze sporten wel, een of twee keer per week, maar zitten liever op het terras (wie niet?). Op zich ook logisch, want als je populairder bent en dus bij ieder feestje wordt uitgenodigd, heb je helemaal geen tijd om vijf dagen per week in de gewichten te hangen. Kortom: haat jij sporten? Dan ben je wel een leuk mens. En da’s natuurlijk ook heel wat waard.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Amayazine | Beeld: Getty Images