Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Heb jij een negatief zelfbeeld? Dat kan met deze verrassende gewoonte te maken hebben

Heb jij een negatief zelfbeeld? Dat kan met deze verrassende gewoonte te maken hebben

Heb jij een negatief zelfbeeld? Dat kan met deze verrassende gewoonte te maken hebben

Een negatief zelfbeeld kan veel oorzaken hebben. Je bent misschien gewoon wat onzeker, zeker als je ook nog lekker aan het pms’en bent, of misschien heeft een vriendin of ex ooit wel eens iets tegen je gezegd dat je nooit helemaal bent vergeten. Maar heb je er wel eens gedacht dat Tinder misschien je zelfvertrouwen ondermijnt?

Hoewel we Tinder en Happn op gezette momenten fantastisch tijdverdrijf vinden  – en er bovendien af en toe leuke dates of zelfs leuke relaties aan overhouden – kan het toch ook een uitermate deprimerende avond zijn als jij eerst 42 keer naar links moet swipen. Als dan tot overmaat van ramp ook nog eens blijkt dat je geen match bent met die ene leukerd, is je avond helemaal op zeep.

Zelfbeeld

Een avondje tijdsverspilling is nog tot daar aan toe, maar er is nog meer slecht nieuws voor enthousiaste Tinderella’s. Onderzoekers van de Universiteit van Noord Texas deden onderzoek naar het zelfvertrouwen en de eigenwaarde onder een groep van 1300 mensen, mannen en vrouwen. De deelnemers moesten een enquête invullen waarin ze stellingen kregen voorgelegd over hun zelfbeeld en daarnaast moesten aangeven of ze actief waren op Tinder of op andere datingapps.

tindergiph

Wat bleek? In het onderzoek viel een verband aan te merken tussen het zelfvertrouwen en het Tindergebruik. De fanatieke Tinderaars bleken een negatiever zelfbeeld te hebben dan de niet-Tinderaars.

Selectief swipen

En er was nog een interessante wending: vooral de mannelijke deelnemers die op Tinder hadden te kampen met een negatief zelfbeeld en gebrek aan zelfvertrouwen. De onderzoekers konden alleen maar gissen naar een mogelijke verklaring. Worden mannen vaker afgewezen op Tinder of zitten ze gewoon meer op  – en swipen ze minder selectief?

Het laatste woord is er duidelijk nog niet over gezegd, maar misschien vanavond toch voor de zekerheid maar weer even een ouderwets avondje op versiertoer.

 

 

 

Lees ook:

Bron: Womenshealthsmag