Je bent hier: Home > Health > Havermout met appel en kaneel

Havermout met appel en kaneel

Health
Havermout met appel en kaneel

Dit recept voor havermout met appel en kaneel is zo lekker! Het is bijna alsof je havermout met appeltaart eet, jummie! En het is ook nog eens heel gezond! Je kunt dit gerecht trouwens ook prima als warme lunch eten, want het is niet alleen heel lekker maar ook nog eens super snel klaar!

Dit heb je nodig:

Recept voor 1 ontbijt
Tijd: 5 min.

  • 6 eetlepels havermout
  • circa 200 ml melk
  • halve appel
  • 1 theelepel kaneel
  • klein handje met ongezouten noten zoals amandelen en hazelnoten
  • eventueel een klein beetje honing

Zo maak je het:

Doe de melk met de havermout en eventueel de honing in een bakje. Meng het door elkaar en zet het bakje vervolgens voor circa 2,5 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Ondertussen schil je een appel en snijd je deze in kleine stukjes. Je kunt eventueel de appel ook al toevoegen voordat het bakje de magnetron ingaat, hierdoor wordt de appel lekker zacht. Haal de havermout uit de magnetron en roer nogmaals een beetje door. Is het mengsel wat dikker geworden, dan is het klaar. Voeg vervolgens de stukjes appel, kaneel en de noten toe. Alles even doorroeren en klaar is je gezonde ontbijten!

!!Button-Eibertje

 

Tip van Eibertje: Hazelnoten, amandelen en walnoten bevatten minder verzadigd vet en meer goede onverzadigde vetten dan bijvoorbeeld cashewnoten, maar het blijft vet en levert evenveel calorieën.

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee