Je bent hier: Home > Health > Hartige wentelteefjes

Hartige wentelteefjes

Health
Hartige wentelteefjes

Wentelteefjes werden vroeger gemaakt om het oude brood op te maken. Tegenwoordig worden ze vaak bereid met vanillesuiker en kaneelpoeder waardoor ze zoet smaken. Je kan ze natuurlijk ook met hartig eten! 

 

HEADER-hartige-wentelteefje

Dit heb je nodig:

4 snee vloerbrood
1 eidooier
100g creme fraiche
1 bosui
100 g Cheddar
zout en peper
geroosterde paprika uit pot
paprikapoeder   kruiden

 

Zo maak je het:

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Rooster het brood licht. Mix de eierdooiers en de crème fraîche, roer de bosui en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de paprika over de boterhammen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met een dikke laag ei-kaasmengsel en bestrooi met paprikapoeder. Zet de bakplaat zo dicht mogelijk onder de grill en laat in 3-5 min. goudbruin kleuren. Bestrooi direct uit de oven met de kruiden en serveer warm.

 

Bron: Margriet.nl

Shoppen is altijd een goed idee