Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bye cellulite. Hallo hardlopen!

Bye cellulite. Hallo hardlopen!

Bye cellulite. Hallo hardlopen!

We willen het allemaal, een perzikhuidje maar met name veel vrouwen hebben last van een sinaasappelhuid oftewel cellulite. Helpt hardlopen in de strijd tegen de putjes? 

Wat is cellulite

Cellulite ontstaat door te weinig beweging, te veel suiker en vet in de voeding waardoor afvalstoffen niet snel genoeg het lichaam verlaten. Daardoor hopen afvalstoffen zich op die om het minst schade te doen hun weg zoeken naar de vetcellen in billen, dijen en soms ook bovenaan de armen.

Tips tegen cellulite

Het beste is om oefeningen te doen, te sporten gecombineerd met gezonde voeding en massage. Oefeningen versterken de spieren, het dieet vermindert de vetophoping en de massage stimuleert de bloedtoevoer waardoor afvalstoffen uit de vetcellen gemakkelijker afgevoerd worden uit het lichaam. Zo verbetert de textuur van de huid in een aantal maanden en zie je er strakker uit.

Hardlopen tegen cellulite

Hardlopen (of sporten als wandelen, fietsen en andere cardio) brengt het percentage lichaamsvet naar beneden. Wie drie à vier keer per week ten minste dertig minuten cardio doet, kan al snel verschil zien! Naast hardlopen om je vetpercentage naar beneden te brengen, is het belangrijk om daarnaast spierversterkende oefeningen te doen. Als spieren getraind zijn, is cellulite namelijk veel minder zichtbaar.

Lees ook