Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 4 simpele manieren om hardlopen een stuk leuker te maken

4 simpele manieren om hardlopen een stuk leuker te maken

Health
4 simpele manieren om hardlopen een stuk leuker te maken

Net als gezonde voeding is voldoende beweging ontzettend belangrijk wanneer je je aan een healthy lifestyle wil houden. Is de sportschool niets voor jou of wil je eerst laagdrempelig beginnen door een paar keer per week te hardlopen? Niet iedereen vindt het even leuk, maar er zijn manieren om het tóch een stuk aangenamer te maken voor jezelf.

Lees ook: Zo veel kilometer moet je per week hardlopen om af te vallen

Terwijl de één het heerlijk vindt om een rondje te gaan hardlopen (lees: je hoofd leegmaken en genieten van de buitenlucht), roept het bij de ander meteen de woorden ‘saai’ en ‘vermoeiend’ op. Die laatste twee dingen zijn trouwens echt misvattingen, want hardlopen kan voor iedereen een leuke sport zijn. Zo zorg je ervoor dat je er plezier in krijgt én je het blijft volhouden:

1. Sportmaatje

Ben je iemand die het moeilijk vindt om te beginnen met sporten en het vooral lastig vindt om te blijven gaan? Zoek dan vooral iemand met wie je sámen kunt hardlopen. Het zorgt niet alleen voor een stok achter de deur, maar brengt ook een hoop gezelligheid met zich mee. Win-win!

2. Een goede outfit

Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar je outfit heeft wel degelijk invloed op jouw sportprestaties. Ten eerste kan het je een stuk zelfverzekerder maken. Voel je je namelijk comfortabel in je sportkleding, dan zit je een stuk lekkerder en zekerder in je vel. Daarnaast is het fijn om kleding te dragen die gemaakt is van een stof waarin je niet snel zweet. Als je je fris voelt en de kleding draagt die hoort bij de sport die je uitoefent, kan dat er mentaal voor zorgen dat je meer in jezelf gelooft. En niet geheel onbelangrijk: als hardlopen jouw nieuwe sport wordt, zijn er nóg wat redenen om een broek te kopen die speciaal daarvoor bedoeld is. Wat dacht je er bijvoorbeeld van dat-ie winddicht moet zijn? En dat-ie een vakje moet bevatten waarin je handig én veilig je sleutel kunt opbergen?

Psst… korting pakken!

Kun je wel een nieuwe hardloopoutfit gebruiken? Met de gloednieuwe Ignite-collectie van Myprotein hoef je je in elk geval geen zorgen te maken over de bovenstaande factoren en wordt hardlopen pas echt een feestje. En we hebben goed nieuws voor je, want er zijn verschillende kortingscodes beschikbaar waarmee je heel wat voordeel kunt pakken bij Myprotein. Wat dacht je bijvoorbeeld van 35 procent korting op alles? En 40 procent korting op kleding?

3. Wees realistisch

Als je begint met hardlopen, is het belangrijk om vanaf het eerste moment realistisch te blijven. We snappen dat je hoopt binnen een week de 10 kilometer aan te kunnen tikken, maar dat kan simpelweg niet zonder een tijdje flink getraind te hebben. Het is nooit verkeerd om een doel voor ogen te hebben en jezelf te blijven uitdagen, maar je stelt je zelf alleen maar teleur wanneer je doelen te hoog zijn. Houd een logboek bij; zo kun je gemakkelijk je progressie inzien en kijken wat je volgende doel wordt. En om zwart op wit te zien dat het steeds beter gaat, zal het een stuk leuker maken.

4. Beloning

Van beloningen gaat iedereen beter presteren; gun jezelf daarom iets fijns wanneer je weer een doel hebt gehaald of tóch bent gaan hardlopen ondanks de stromende regen en tegenwind. Natuurlijk is het niet verstandig om jezelf te belonen met een frietje – dan is dat rennen immers voor niets geweest – maar je kunt jezelf wél verwennen met een fijne sportmassage of nieuwe sportkleding of -schoenen. Heb je weer wat om naartoe te werken en te leven!

Klik hier voor jouw korting bij Myprotein

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Myprotein, iStock

Shoppen is altijd een goed idee