Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hap Slik Zeg: ‘Standaard aardappels, vlees en groente koken doe ik nauwelijks’

Hap Slik Zeg: ‘Standaard aardappels, vlees en groente koken doe ik nauwelijks’

Hap Slik Zeg: ‘Standaard aardappels, vlees en groente koken doe ik nauwelijks’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flair’s ‘Hap Slik Zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Mieke (33). 

  • Naam: Mieke (33), gastouder
  • Woont samen met: Joop (35), politieagent
  • Geeft uit aan boodschappen: € 450 per maand
  • Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 50 per maand

Deze week op het menu

  • Maandag: Smoothie met amandelmelk, kwark, groene appel en boerenkool
  • Dinsdag: Risotto met spekjes, oesterzwammen, bleekselderij, parelgort, geraspte kaas, knoflook, peterselie en witte wijn
  • Woensdag: Curry van kipdijfilet, tomatenblokjes, basmatirijst, Griekse yoghurt, cashewnoten, groene peper, gember, rode ui, knoflook, peper en zeezout
  • Donderdag: Kip (gemarineerd in pastis, olijfolie, sinaasappelsap, citroensap, mosterd, basterdsuiker, venkelzaad, tijm, peper en zout), broccoli en zoete-aardappelpatat
  • Vrijdag: Haring met krieltjes uit de oven en een salade
  • Zaterdag: Groentesoep met rode linzen, wortel, paprika, bleekselderij en ui
  • Zondag: Groentesoep met kidneybonen, paprika, mais en tomaten

Hap Slik Zeg

“Joop en ik hebben wat eten betreft een beetje een aparte week achter de rug. We houden allebei erg van vis, dus afgelopen vrijdag besloten we onszelf na ons werk te trakteren op een haring van de vishandel. Waar het precies aan heeft gelegen weet ik niet, maar we hebben ons het hele weekend beroerd gevoeld. Misschien was de dressing van de salade die we erbij aten de boosdoener, daar zat mayonaise door die al een tijdje open in de koelkast stond. Ik zal niet te veel in detail treden, maar we hebben die eerste nacht weinig geslapen. Op aparte verdiepingen, want we wilden niet hoeven vechten om een plekje op of boven de wc. De volgende dag heb ik gegoogeld op ‘wat te doen bij voedselvergiftiging’, aangezien we er allebei nooit eerder last van hadden gehad. We hebben heel wat kamille- en gemberthee gedronken en verder vooral licht verteerbare soepjes en smoothies ‘gegeten’. Dit was waarschijnlijk ons gezondste weekend van het hele jaar. Hoewel we niet veel waard waren, was het wel gezellig. We zijn één keer het huis uit gegaan om een krat vol verse groenten en fruit te halen, verder hebben we acht films gekeken: alle delen van Harry Potter.”

Lees ook
Hap Slik Zeg: ‘Pinda’s en producten die daarvan worden gemaakt, kunnen ongezond zijn’

Slim met smaken

“Ik vind het heerlijk om kookprogramma’s te kijken. Ik betwijfel of de smaak van de recepten die ik namaak het haalt bij het origineel, maar een beetje experimenteren maakt in de keuken staan wel heel leuk. Grappig genoeg helpt 24Kitchen mij enorm bij het in bedwang houden van mijn cravings. Soms heb ik trek in iets lekkers, maar geen zin om naar de winkel te gaan om het te halen. In plaats daarvan zet ik dan vaak een aflevering aan waarin iets wordt gebakken. Het komt voor dat mijn behoefte aan chocola daarna helemaal is verdwenen. De millionaire’s shortbread, een zoet baksel van Hugo Kennis, is geweldig. Ik maak hem vaak als we visite krijgen of als er iemand jarig is – het is altijd een hit! Ook voor het avondeten haal ik veel recepten van 24Kitchen. Ik kook altijd volgens recept, of ik moet me er een dagje heel makkelijk van af willen maken en standaard aardappels, vlees en groente op tafel zetten. Eigenlijk gebeurt dat nauwelijks. Als ik dan toch de moeite neem om iets te maken, doe ik er liever iets langer over om ervoor te zorgen dat we écht lekker eten. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Neem de marinade van donderdag. Het was een kwestie van wat ingrediënten bij elkaar gooien, maar de smaak was door het sinaasappelsap heel bijzonder. Net even wat anders dan de kipkruiden uit de supermarkt, zeg maar.”

Deze Hap Slik Zeg komt uit Flair 22. Deze editie ligt t/m 8 juni 2021 in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Milou Windhorst | Beeld: Getty Images