Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hap slik zeg: ‘Weinig trek hebben en vaak met tegenzin eten is vervelend, hoor’

Hap slik zeg: ‘Weinig trek hebben en vaak met tegenzin eten is vervelend, hoor’

Health
Hap slik zeg: ‘Weinig trek hebben en vaak met tegenzin eten is vervelend, hoor’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flair’s ‘Hap Slik Zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Mandy (39).

Naam: Mandy (39)
Beroep: Eigenares hondenuitlaatservice
Woont samen met: Rick (30), hovenier
Geeft uit aan boodschappen:
 € 400 per maand
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 160 per maand

Deze week op het menu:

  • Maandag: Pittige pompoensoep met geroosterde speltboterhammen
  • Dinsdag: Zoeteaardappelstamppot met gehakt, spekreepjes, tuinerwten, andijvie, ui en knoflook
  • Woensdag: Jachtschotel met runderlappen, spekjes, wortels, aardappelpuree, knoflook, ui en rode wijn
  • Donderdag: Zalm met asperges en bistrokrieltjes
  • Vrijdag: Vega gehakt met spitskool, knoflook, ui, rijst en een kerriesaus
  • Zaterdag: Indiase dahl met rode linzen, tomaten, sperziebonen, knoflook, ui en een gekookt ei
  • Zondag: Speltpannenkoeken met appel en kaneel

Hap slik zeg

“Ik heb altijd al kunnen eten wat ik wil. Veel mensen in mijn omgeving zijn daar jaloers op. ‘Ik zou nooit meer een stuk taart afslaan’ en ‘Ik zou elke avond met een doos Mars-ijsjes op de bank zitten’ zijn dingen die ik vaak te horen krijg. Het ironische is dat ik er dus helemaal geen behoefte aan heb om me vol te proppen met chocola en snoep. Het is voor mij juist een strijd om genoeg te eten, want ik wil niet afvallen.”

‘Ik kom met gemak aan 20.000 stappen per dag’

“Begrijp me niet verkeerd: het is fijn dat ik nergens dik van word, ik hoef niet op mijn gewicht te letten. Toch denk ik dat mensen onderschatten hoe vervelend het is als je weinig trek hebt en daardoor vaak met tegenzin eet. Tot voor kort moest ik mezelf er elke dag aan herinneren drie grote maaltijden te eten, anders overkwam het me regelmatig dat ik er pas aan het einde van de middag aan dacht om iets te nemen. Zeker als je wat ouder wordt, ziet het er ongezond uit als je een te mager bekkie hebt.”

Bodybuildersdieet

“Sinds ik tweeënhalf jaar geleden mijn hondenuitlaatservice ben gestart, loop ik ontzettend veel. Ik kom met gemak aan 20.000 stappen per dag. Er zitten zelfs dagen tussen dat ik de 35.000 aantik. Hiervoor had ik een kantoorbaan en zat ik van negen tot vijf opgehokt in een stoffig pand. Ik vind het heerlijk dat ik nu zo veel buiten ben. Het heeft ook mijn eetgedrag op een positieve manier beïnvloed. Door al dat wandelen, heb ik veel meer trek gekregen. Natuurlijk verbrand ik ook meer, dus het is nog steeds een opgave om genoeg brandstof binnen te krijgen.”

“Ik ben op een gegeven moment gaan googelen naar trucs die bodybuilders toepassen om wat aan te komen als ze ’s winters spiermassa willen opbouwen. Zo kwam ik erachter dat noten, pitten en zaden relatief veel calorieën bevatten. Ik begin mijn ochtenden nu met een flinke eetlepel pindakaas door mijn havermout en een schep lijnzaad in mijn groene smoothie. Bij de lunch eet ik vaak iets als een frittata met groenten, melk en veel roomkaas – zo’n caloriebom zet zoden aan de dijk.”

Lees ook
Hap slik zeg: ‘Met chocola maak je me niet blij, doe mij maar toastjes met brie of port salut’

Als een mijnwerker

“Mijn man is ook de hele dag fysiek bezig, zij het op een intensievere manier dan ik. Hij heeft met de man van mijn vriendin een hoveniersbedrijf. Waar hun eetgewoontes ver uit elkaar liggen – hij eet als een mijnwerker, zij mijdt na de lunch koolhydraten vanwege haar zittende beroep – eten Rick en ik nu ongeveer dezelfde porties met het avondeten. Tijdens etentjes kunnen vrienden nog weleens verbaasd reageren. Ik ben tenger gebouwd, dus mensen verwachten dat ik alleen maar sla opschep. In werkelijkheid eet ik nu bijna iedereen onder tafel.”

Deze Hap Slik Zeg komt uit Flair 7. Deze editie ligt nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier

Tekst: Milou Windhorst | Beeld: Unsplash

Shoppen is altijd een goed idee