Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hap Slik Zeg: ‘Onze hoofdmaaltijden zijn overwegend gezond en daar omheen snoepen we’

Hap Slik Zeg: ‘Onze hoofdmaaltijden zijn overwegend gezond en daar omheen snoepen we’

Hap Slik Zeg: ‘Onze hoofdmaaltijden zijn overwegend gezond en daar omheen snoepen we’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flair’s ‘Hap Slik Zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Ellemieke (34).

  • Naam: Ellemieke (34, personal trainer)
  • Geeft uit aan boodschappen: € 350 per maand
  • Geeft uit aan uit eten gaan: € 100 per maand

Deze week op het menu

  • Maandag: Empanada van bladerdeeg met kip, tomaat, tomatenpuree, ui, koriander en cheddar
  • Dinsdag: Couscous met zalm, champignons, gember, sojasaus, knoflook en ui
  • Woensdag: Rigatoni met kipdijfilet, tomatenblokjes, paprika, knoflook en ui
  • Donderdag: Vegetarische kapsalon met zoete aardappel, zwarte bonen, mais, avocado, rode ui, rode peper, knoflook, koriander, limoen en tomaat
  • Vrijdag: Pokébowl met kip, komkommer, avocado, mais, sesamzaad en sushirijst
  • Zaterdag: Bami met kip, bamigroenten, mie, gebakken ei, pindasaus en sambal
  • Zondag: Kabeljauw met sperziebonen en patat van zoete aardappel

Hap Slik Zeg

“Al vanaf het moment dat ik vast voedsel eet, sta ik als ‘pannenkoekenmonster’ bekend. Net als veel kinderen mocht ik op mijn verjaardag altijd kiezen wat we ’s avonds zouden gaan eten. Je voelt ‘m al aankomen: ik koos zonder uitzondering voor pannenkoeken. De eerste versierde mijn moeder altijd voor me. Ik kreeg een speciale prinsessenpannenkoek, met een gezicht van poedersuiker en een kroon versierd met smarties. Daar keek ik even vol bewondering naar, om er vervolgens een klodder Nutella en hagelslag met funnies op te smeren. Gelukkiger kon je me niet maken. Zelfs de cadeaus die ik kreeg waren op zo’n moment van ondergeschikt belang. Ik was gewoon een beetje een suikerjunkie, denk ik. Meestal worden mensen vanzelf een keer misselijk, maar het kon mij allemaal niet zoet genoeg zijn. Naar de kermis gaan was dan ook een van mijn favoriete uitjes – suikerspin in de ene hand, colaatje in de andere. Ik werd wel ontzettend druk van al die rotzooi, dus mijn ouders waren blij toen ik op een gegeven moment fanatiek ging turnen en een stuk gezonder ging eten.”

Lees ook:
Hap Slik Zeg: ‘Het leuke aan vegetarisch eten is dat ik er creatiever door ben geworden’

Snacken met mate

“Mijn vriend Joost en ik zijn allebei personal trainer. Mensen denken vaak dat we daarom een superstrikt voedingsschema volgen, maar wij houden net als ieder ander van lekker eten. Sterker nog: we hebben elkaar ontmoet in de KFC. Ja, we waren de avond ervoor – afzonderlijk van elkaar – op stap geweest en hadden allebei een kater. Terwijl mijn vriendin een plekje in het restaurant ging zoeken, probeerde ik aan de kassa mijn bestelling door te geven. Ik kwam maar niet uit mijn woorden en het meisje achter de kassa begon geïrriteerd te raken, waarop Joost moest lachen. Ik denk dat hij aan mijn verwilderde coupe en capuchontrui al had gezien in wat voor staat ik verkeerde. We raakten aan de praat, wisselden telefoonnummers uit en zijn nu ruim vier jaar samen. We leven grotendeels volgens de 80/20-regel; onze hoofdmaaltijden zijn overwegend gezond en daar omheen snoepen we af en toe wat. Voor mij werkt het goed om elke dag ergens een kleine snack bij te eten. Ik neem bijvoorbeeld vaak een Mars na het avondeten. Zo kan ik mijn zoete trek stillen zonder dat ik nog vier repen wil, omdat ik net een grote maaltijd achter mijn kiezen heb en daar dan niet eens ruimte voor kan maken. Joost spaart zijn twintig procent graag op, zodat hij in het weekend een biertje kan drinken met zijn vrienden. Ik heb het geluk dat ik geen wijn lust. Tequila vind ik wel lekker, maar daar heb ik er vaak maar twee van nodig om in de stemming te komen, dus dat scheelt me een hoop lege calorieën tijdens een avondje uit.”

Deze Hap Slik Zeg komt uit Flair 25. Deze editie ligt t/m 29 juni 2021 in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Milou Windhorst | Beeld: Getty Images