Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hap Slik Zeg: ‘Nadat mijn relatie op de klippen liep, heb ik een periode iets te veel chocolade gegeten’

Hap Slik Zeg: ‘Nadat mijn relatie op de klippen liep, heb ik een periode iets te veel chocolade gegeten’

Health
Hap Slik Zeg: ‘Nadat mijn relatie op de klippen liep, heb ik een periode iets te veel chocolade gegeten’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flair’s ‘Hap Slik Zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Bodine (23).

Naam: Bodine (23)
Beroep: junior belastingadviseur
Geeft uit aan boodschappen: € 400
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 300

Deze week op het menu

  • Maandag: Salade met geitenkaas, pijnboompitten, champignons, spekjes, tomaat, komkommer, paprika, ui en balsamicoazijn
  • Dinsdag: Burrito’s met gehakt, puntpaprika, kaas, tomaat, courgette en ui
  • Woensdag: Tomatensoep, plus een courgetteschotel met vegetarisch gehakt, tomaat, paprika en ui
  • Donderdag: Pizza margherita met salami
  • Vrijdag: Curry met noedels, courgette, champignons, paprika en ui
  • Zaterdag: Poké bowl met sashimi, sojabonen, komkommer, mais, avocado en rijst
  • Zondag: Plaattaart met geitenkaas, champignons, tomaat, rode pepers, salami en ui, met als toetje limoncello en tiramisu

Hap Slik Zeg

“Laatst stond ik in een boekwinkel en zag ik een kookboek van Jamie Oliver liggen. Normaal gesproken schrikt het me af, dat culinaire gedoe met honderd kruiden. Maar dit exemplaar – 5 ingrediënten: snel & simpel koken – leek speciaal voor mensen zoals ik geschreven te zijn. Ik kook er regelmatig uit: vooral de linguine met courgette en citroen en de zalm met smoky chorizo zijn erg lekker. Een andere tip voor fijne recepten is lowcarbchef.nl.”

‘Ik ben groot voorstander van eenpansgerechten, die zijn eenvoudig én snel klaar te maken’

“Nadat mijn relatie begin dit jaar op de klippen liep, heb ik een periode iets te veel chocolade gegeten. Iets te veel Ferrero Rocher, om precies te zijn. Om die kilo’s troostvoer er weer af te krijgen, ben ik begonnen met sporten en eet ik zo nu en dan koolhydraatarm. Het recept voor Mexicaanse gevulde courgettes, met gehakt, tomatensaus, ui en geraspte kaas, is een aanrader.”

Geen keukenprinses

“Ik kan wel wát koken hoor, maar ik ben zeker geen keukenprinses. Naast mijn werk als junior belastingadviseur ben ik bezig met een master fiscaal recht. En daarna wil ik me waarschijnlijk nog verder specialiseren: ik overweeg criminologie. Bovendien ben ik ook student-assistent, dus ik heb het heel druk. Daarom ben ik groot voorstander van eenpansgerechten, die zijn eenvoudig én snel klaar te maken.”

Aanbranden

“Ik weet nog dat ik van plan was millionaire’s shortbread te maken. Dat zijn een soort zandkoekjes met een laagje karamel en chocolade. Ik was er superlang mee bezig. Uiteindelijk liet ik de karamel aanbranden. Maak ik een keer iets met meer dan vijf ingrediënten en dan verpest ik het, haha.”

Pizza en patat

“Ik ben dol op eten. Het liefst doe ik dat buiten de deur, omdat ik weet dat andere mensen mijn avondeten beter kunnen bereiden dan ikzelf. Hetzelfde geldt voor mijn vader. Vroeger maakten we daar al handig gebruik van. We schoven zo’n vier keer in de week aan bij vrienden van hem, hun dochter is nog steeds een goede vriendin van me. Op vrijdagen aten we standaard pizzabroodjes, zaterdag was patatdag en zondagen waren gereserveerd voor een bittergarnituur en toastjes met smeersels. Nee, heel gezond werd er toen niet gegeten.”

Lees ook
Hap Slik Zeg: ‘Mijn eerste twee probeersels in de keuken waren een regelrechte hit. Bij mezelf dan’

Veel uiteten

“En dan kwamen we soms doordeweeks ook nog een keer aanwaaien. We woonden in een twee-onder-een-kapwoning en grapten dat die vrienden beter naast ons konden komen wonen. Dan zouden we de muur er tussenuit halen en voortaan gewoon één familie vormen. Nog steeds ga ik veel uiteten. Ik denk elke week wel een keer (toen het nog kon). Meestal bij Petrus in Woerden, daar hebben ze goede sashimi van tonijn. En sushi is het lekkerste wat er is, daar mag je me altijd voor bellen.”

Deze ‘Hap Slik Zeg’ komt uit Flair 44-2020. Deze editie ligt t/m 3 november in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Milou Windhorst, beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee