Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hap slik zeg: ‘Ik geloof dat ontgifting de sleutel tot een vitaal leven is’

Hap slik zeg: ‘Ik geloof dat ontgifting de sleutel tot een vitaal leven is’

Health
Hap slik zeg: ‘Ik geloof dat ontgifting de sleutel tot een vitaal leven is’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Dit keer kun je spieken bij de 39-jarige Mirjam.

Naam: Mirjam (39)

Relatie: single

Kinderen: geen

Beroep: contentmanager en voedingsdeskundige

Geeft uit aan boodschappen: € 30 tot € 40 per week

Geeft uit aan uit eten gaan of eten bestellen: € 20 tot € 30 per maand

Deze week op het menu

  • Maandag courgettenoodles met zelfgemaakte pesto
  • Dinsdag geroosterde pastinaak, zoete aardappel, champignons, wortel en koriander
  • Woensdag gepofte aubergine met citroen-kokosyoghurt
  • Donderdag pittige kokos-groentesoep
  • Vrijdag makhani curry
  • Zaterdag salade van eikenblad- en rucolasla met courgette, paprika, champignons, pompoenpitten, artisjokken en granaatappelpitjes
  • Zondag chana masala met zelfgemaakte avocado-naan

“In mijn keuken heb ik een soort inloopkast waar bijna al mijn apparaten in staan. Ik heb een juicer – ik maak elke dag sapjes –en een blender. Met mijn spiralizer maak ik courgettenoodles, zoete-aardappelslierten of raw pasta. Ik heb een paar staafmixers, een ijsmachine, keukenmachine, snelkookpan en slowcooker. En een droogoven waar ik soms groenten in droog. Op mijn verlanglijstje staat nog een vitamix, een heel krachtige blender. Maar zo’n apparaat kost minstens € 500, dus daar moet ik nog even voor sparen.”

Lees ook
Hap slik zeg: ‘We gaan echt uit eten voor het eten, niet voor het gemak’

Niks dierlijks meer

“Mijn interesse in voeding en gezondheid begon al jong. Ik weet nog goed hoe ik als 15-jarige leerde dat broccoli heel gezond is en zelfs wat stoffen tegen kanker bevat. Dat intrigeerde me en ik ging me verdiepen in hoe je je lichaam met voedsel kunt helpen gezond te blijven. Ik ben zelfs naar Amerika gereisd om trainingen te volgen in onder meer ontgifting, omdat ik geloof dat dit de sleutel tot een vitaal leven is. Ook besloot ik te stoppen met dierlijke producten, puur vanwege wat mijn lichaam me vertelde. Van fruit en groenten voelde ik me licht en lekker, terwijl ik van vlees een dip kreeg.”

Deze Hap Slik Zeg komt uit Flair 13. Deze editie ligt nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier

Tekst: Eva Munnik | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee