Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hap Slik Zeg: ‘In quarantaine ging ik experimenteren met koken en zette ik mijn creaties op Instagram’

Hap Slik Zeg: ‘In quarantaine ging ik experimenteren met koken en zette ik mijn creaties op Instagram’

Health
Hap Slik Zeg: ‘In quarantaine ging ik experimenteren met koken en zette ik mijn creaties op Instagram’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap Slik Zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Vicky (30).

Naam: Vicky (30)
Beroep: Redacteur
Geeft uit aan boodschappen: € 200 per maand
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 100 per maand

Deze week op het menu

Maandag: Geroosterde bloemkoolsoep
Dinsdag: Zoeteaardappelsalade met kip
Woensdag: Udon-noedels met paprika, komkommer, wortel en pinda-sesamsaus
Donderdag: Pasta met zalm
Vrijdag: Flatbread met falafel
Zaterdag: Pollo Saltado met kip, tomaat, ui, azijn, pisco en sojasaus
Zondag: Rijstvellen met mihoen, paprika, pinda’s, mango, garnalen, rode peper en koriander

Hap Slik Zeg

“Ik heb altijd veel last van mijn darmen gehad. Ik moest altijd een wc in de buurt hebben, of ik nu in een restaurant zat of bij vrienden at. Voor het geval een gerecht verkeerd zou vallen. Vorig jaar ben ik er via een diëtist achter gekomen dat ik een FODMAP-allergie heb, wat inhoudt dat ik bepaalde fermenteerbare bacteriën in voedsel slecht verteer. In januari ben ik gestart met een darmkuur van acht maanden, waarbij ik allerlei druppels en capsules kreeg en bepaalde voeding moest vermijden. Suikers, tarwe en alcohol waren bijvoorbeeld uit den boze. Ik was echt een bierdrinker, dus zeker in het begin vond ik het behoorlijk afzien. Maar mijn darmen zijn volledig tot rust gekomen en nu vind ik bier niet eens lekker meer. Inmiddels kan ik alles weer verdragen. Met mate, dat wel. Aan kaasfondue moet ik niet beginnen, maar ik eet zo nu en dan weer mozzarella of Parmezaanse kaas, waar weinig lactose in zit. Dat heb ik jaren niet kunnen doen!”

‘Ik was echt een bierdrinker, dus zeker in het begin vond ik het behoorlijk afzien’

“Toen ik nog in Amsterdam woonde, woonde ik samen met mijn ex op een kleine zolderkamer van vijftien vierkante meter. Het was een soort studio met in de hoek een ieniemienie keuken. Die kleine ruimte moest ik slim inrichten. Voor keukenkastjes was geen plaats, dus alles hing aan de muur; borden, kopjes, wijnglazen… Ik weet nog dat ik een keer zo’n ontzettende honger had, dat ik in mijn haast een bord van de muur boven het fornuis trok en per ongeluk een wijnglas kapot sloeg. Dat barstte niet in een, maar in duizend stukjes. Boven mijn pan met nasi. Ik stond op het punt het glas eruit te vissen en alsnog op te scheppen – zo hoog was de nood – maar mijn toenmalige vriend merkte terecht op dat dat te gevaarlijk was. Uiteindelijk hebben we een pizza besteld.”

Lees ook
Hap Slik Zeg: ‘Ik kan niet tegen chocolade, maar soms eet ik toch een paar stukjes’

Koken in quarantaine

“Onlangs moest ik in quarantaine. Ik werk op een vrij klein kantoor en een van mijn collega’s was positief getest. Hoewel ik geen ernstige klachten had, voelde ik me wel wat grieperig. Plus, ik ben hartpatiënt, dus ik wilde het zekere voor het onzekere nemen. Zelfs mijn vriend is uit mijn buurt gebleven. Als hij langskwam, maakte ik op anderhalve meter afstand en met een mondkapje op  een praatje met hem. Gelukkig zaten er ook positieve kanten aan mijn eenzame opsluiting: ik ging experimenteren in de keuken en zette mijn creaties regelmatig op Instagram. Daar kreeg ik veel leuke reacties op. Vooral op mijn pittige Mexicaanse salade met kip, nacho’s, avocado, komkommer, rode ui, tomaat, mango, olijven, rode peper, mais en feta. Je kunt het recept vinden via @VickyDeLaCotera. In mijn ‘recipes’-highlight staan ook de rijstvellen van zondag en bananenbrood met Tony’s Chocolonely!”

Deze ‘Hap Slik Zeg’ komt uit Flair 40-2020. Deze editie ligt t/m 6 oktober in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Milou Windhorst, beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee