Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hap Slik Zeg: ‘De kinderen (14, 11 en 10) koken nu alle drie één keer per week’

Hap Slik Zeg: ‘De kinderen (14, 11 en 10) koken nu alle drie één keer per week’

Health
Hap Slik Zeg: ‘De kinderen (14, 11 en 10) koken nu alle drie één keer per week’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flair’s ‘Hap Slik Zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Elske (39). 

  • Naam: Elske (39), grafisch ontwerper
  • Woont samen met: Michael (43, tandarts), Bob (14), Gijs (11) en Mees (10)
  • Geeft uit aan boodschappen: € 600 per maand
  • Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 200 per maand

Deze week op het menu

  • Maandag: Penne met rundergehakt, spekblokjes, cherrytomaten, passata, basilicum, geraspte kaas, knoflook en ui
  • Dinsdag: Kipdijfilet met komkommer, wortel, bosui, couscous, knoflook, sojasaus en limoensap
  • Woensdag: Enchilada’s met kipgehakt, mais, rode ui, passata, tomaat, sla, zure room en kaas
  • Donderdag: Curry met tofu, pompoenstukjes, kokosmelk, gele currypasta, taugé en ui
  • Vrijdag: Tortilla’s met chilibonen, tomatenblokjes, mais, sla, knoflook en ui
  • Zaterdag: Kippensoep met bloemkool, linzen, kokosmelk en currypoeder, plus stokbrood
  • Zondag: Pizza van Libanees platbrood met vegetarisch gehakt, tomatenblokjes, knoflook, ui en geraspte kaas

Hap Slik Zeg

“Koken kan met een groot gezin een behoorlijke uitdaging zijn. Dat was het zeker toen de kinderen nog jong waren. De een lustte nauwelijks groenten, de ander at geen vis en de jongste had iets tegen aardappels – zo was er altijd wat. Door de jaren heen zijn ze gelukkig steeds meer dingen gaan proberen en waarderen. Wel bleef het een gedoe, want Michael en ik werken allebei fulltime en hadden voorheen niet altijd de puf om na een werkdag nog achter het fornuis te gaan staan. Toch vind ik dat je het aan je kinderen verplicht bent om iets gezonds op tafel te zetten. Een jaar geleden is er natuurlijk het een en ander veranderd: de kinderen zitten niet meer zo veel op school als anders en ik werk grotendeels vanuit huis. Een mooi moment om het anders aan te pakken wat het avondeten betreft. Bob, Gijs en Mees koken nu alle drie één keer per week, vaak op maandag, dinsdag en woensdag. Ik neem meestal de donderdag en vrijdag voor mijn rekening, Michael de zaterdag. Op zondag halen we de ene week iets af, de andere week maken we bijvoorbeeld pizza’s. Als je eenmaal een pizzapan gewend bent, koop je niet meer zo snel een diepvriesexemplaar.”

Kaashaters

“Een paar maanden geleden kregen we van onze buren de tip om HelloFresh uit te proberen. In eerste instantie vond ik dat iets voor luie mensen, maar nu ben ik zelf ook enthousiast. De gerechten zijn lekker, het scheelt me ritjes naar de supermarkt en ik ben onderaan de streep goedkoper uit dan wanneer ik zelf alle ingrediënten bij elkaar zou sprokkelen. Bovendien vinden de kinderen het leuk om zelf een recept uit te kiezen en zo spelenderwijs te leren koken. Soms bekvechten ze zelfs over wie er mag koken. Ik hoef me de helft van de week niet meer druk te maken om wat we nú weer eens zullen eten. Al is het wel nog steeds een vreemde gewaarwording dat ik drie extra dagen in de week gewoon kan aanschuiven.”

Lees ook
Hap Slik Zeg: ‘Het komt geregeld voor dat we doordeweeks een driegangendiner bereiden’

Kinderen weekend weg

“Met drie kinderen is er veel leven in huis. Michael en ik vinden het heerlijk, maar af en toe is het ook fijn om tijd met zijn tweeën door te brengen. Twee weken geleden waren de kinderen een weekend weg. Ze konden met vrienden mee wier ouders een vakantiehuisje in Zeeland hebben. Wij bleven thuis en konden eindelijk lekker kaasfondue eten – iets waar onze kaashatende kinderen nooit mee akkoord waren gegaan. Ik vond een lekker recept op 24Kitchen met witte wijn, jenever en citroensap. Toen we later die avond een film keken, hebben we er zelfs een kaasplankje bij gegeten. Voorlopig zitten we dus wel weer even aan onze kaastaks.”

Deze Hap Slik Zeg komt uit Flair 19. Deze editie ligt t/m 18 mei 2021 in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Milou Windhorst | Beeld: Pexels

Shoppen is altijd een goed idee