Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hap slik zeg: ‘Onze hond krijgt groente, fruit én elke dag een smoothie’

Hap slik zeg: ‘Onze hond krijgt groente, fruit én elke dag een smoothie’

Hap slik zeg: ‘Onze hond krijgt groente, fruit én elke dag een smoothie’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Dit keer nemen we een kijkje bij Suzanne (32).

Naam: Suzanne (32)
Relatie: woont samen met Dennis (33)
Beroep Suzanne: foodblogger
Beroep Dennis: klantenservicemedewerker
Geeft uit aan boodschappen: € 100 per week
Geeft uit aan uit eten gaan: € 60 euro per maand

Deze week op het menu

  • Maandag: pasta met vegetarische balletjes
  • Dinsdag: ovenschotel met prei
  • Woensdag: curry met bloemkool en kikkererwten
  • Donderdag: aardappelen, bonen en vegaschnitzel met champignonsaus
  • Vrijdag: wraps met bonen en guacamole
  • Zaterdag: pizza met mozzarella, champignons en courgette
  • Zondag: tomatensoep en brood met hummus

“Op kookdagen voor mijn foodblog maak ik een recept – meestal zelfbedacht – en fotografeer ik het resultaat met een camera op statief. Het fotograferen moet bij daglicht gebeuren en het liefst als het zonnig is, dus ik houd het weerbericht goed in de gaten. Bij regen kan het niet doorgaan en in de winter heb ik maar van elf uur ’s ochtends tot één uur ’s middags de tijd, omdat het de rest van de dag te donker is. Het bord poets ik tot het glimt en ik style het gerecht door het gezellig aan te kleden met wat nootjes of een blaadje sla ernaast. Ik heb ruim 100.000 unieke bezoekers per maand op mijn site, dat is veel. Van mijn blog, mijn e-books en workshops over gezond eten en social media kan ik inmiddels goed rondkomen.”

Turkse supermarkt

“Mijn liefde voor voedsel heb ik overgehouden aan mijn jeugd in de kassen. Mijn vader teelt groene paprika’s. Dat zijn eigenlijk onrijpe paprika’s; later verkleuren ze rood, geel of oranje. Op zondagen huppelden mijn zus, broertje en ik vroeger over de smalle paden tussen de metershoge paprikaplanten in de kas of we speelden met paprikadozen in de schuur. Nog steeds ben ik gek op groenten. Ik koop ze bij de Turkse supermarkt, omdat de eigenaren heel vriendelijk zijn en de prijs en kwaliteit deugen. Brood haal ik bij de bakker, want daar is het veel lekkerder dan in de supermarkt. Naar de supermarkt ga ik sowieso niet graag, ik vind het geen vriendelijke omgeving. Er is niemand die ‘Goedemorgen Suzanne, hoe is het?’ zegt, terwijl je je karretje pakt. Online boodschappen doen vind ik daarom echt een cadeautje. Bovendien woon ik op de 1e etage, dus het is heerlijk dat de bezorger de boodschappen omhoog sjouwt en in mijn keuken aflevert.”

Lees meer
Hap slik zeg: ‘Ik ben al anderhalf jaar niet in een supermarkt geweest’

Vega worstenbroodjes

“Benja, onze hond, krijgt geen supermarktbrokken. Dierenvoer is zo’n marketingding. Dan staat er bijvoorbeeld op dat het voor de ‘senior’ is of ‘voor de actieve hond’. Complete onzin. Er zit echt niks in dat het extra goed maakt voor een oude of actieve hond. En vaak is dat voer erg bewerkt met veel zout. Benja’s brokken komen daarom van een webshop voor natuurlijke diervoeding. Ook krijgt hij groenten, fruit en groene smoothies, al vanaf dat hij een pup is. Groenten en fruit zijn hartstikke belangrijk voor honden, maar je moet het ze wel leren eten. Benja likt vol enthousiasme de smoothie uit z’n bak, maar houdt ook van stukjes wortel of appel. Banaan is zijn lievelingseten.

Voor mijn vriend en mij kook ik vegetarisch, omdat ik merk dat mijn darmen beter functioneren zonder vlees. Bovendien staat de vleesindustrie me tegen. Soms mis ik de bitterballen en worstenbroodjes wel; ik woon in Brabant, dus die horen er eigenlijk wel bij. Maar ik hoop dat de eerste vegetarische worstenbroodjes snel worden uitgevonden.”

Deze Hap Slik Zeg komt uit Flair 20. Deze editie ligt nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier

Beeld: iStock