Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hap Slik Zeg: ‘Ik trek de grens bij pannenkoeken met shoarma of ansjovis’

Hap Slik Zeg: ‘Ik trek de grens bij pannenkoeken met shoarma of ansjovis’

Hap Slik Zeg: ‘Ik trek de grens bij pannenkoeken met shoarma of ansjovis’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flair’s ‘Hap Slik Zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Janine (28).

  • Naam: Janine (28), directiesecretaresse
  • Woont samen met: Lucas (31), bouwvakker
  • Geeft uit aan boodschappen: € 350 per maand
  • Geeft uit aan uit eten gaan: € 60 per maand

Deze week op het menu

  • Maandag: Salade met rucola, spek, geitenkaas, appel en honing
  • Dinsdag: Falafelballetjes met bloemkool en zoete aardappelfrites
  • Woensdag: Kipstukjes met doperwten en zilvervliesrijst
  • Donderdag: Volkorenpenne met vegetarisch gehakt, verse tomatenpuree, courgette, champignons, tomatenblokjes, knoflook, ui en geraspte kaas
  • Vrijdag: Big Mac-menu
  • Zaterdag: Volkorenpitabroodje met kipshoarma, plus een salade met cherrytomaatjes, wortel, mango, avocado, rodekool, kwark en citroensap
  • Zondag: Verse groentesoep met kikkererwten, paprika, wortel, bleekselderij, knoflook, ui, oregano en basilicum

Hap Slik Zeg

“Tegenwoordig hebben we geen Facebook meer, maar mijn vriend en ik hebben er een tijdje een heleboel lol van gehad. Vooral op het gebied van eten. Een jaar of twee geleden werd je doodgegooid met plaatjes waarin je elkaar om allerlei redenen kon taggen. Ik kwam er een keer eentje tegen met de tekst: ‘Als degene die je hebt getagd niet binnen vijf minuten reageert, moet hij of zij alle smaken Tony Chocolonely voor je kopen.’ Voor mij als chocoladeliefhebber was dit een buitenkans. We waren al even bezig met onze ‘tagoorlog’, dus Lucas was er redelijk op tijd bij. Maar niet vroeg genoeg: ‘pas’ na zeven minuten reageerde hij. Toen ik die avond na mijn werk thuiskwam en naar de woonkamer liep, zag ik een stuk of acht chocoladerepen in de vorm van een hartje op de eettafel liggen. Heel zoetsappig, maar zo lief!”

Samen ontbijten

“Natuurlijk is het mij ook weleens overkomen. Lucas tagde me in een soortgelijk plaatje, alleen moest de ‘verliezer’ de ander in dit geval een week lang ontbijt op bed brengen. Dat was even slikken, want Lucas werkt in de bouw en staat meestal al voor zessen op. Normaal gesproken bleef ik dan nog anderhalf uur liggen, maar nu ging mijn wekker ineens om half zes. Terwijl hij zich nog een keer omdraaide, bakte ik een groenteomelet voor hem. De eerste twee dagen vond ik het pittig en ging ik nog even terug naar bed zodra Lucas naar zijn werk was vertrokken. Daarna besloot ik mijn extra tijd nuttig te besteden; ik trof ’s ochtends al voorbereidingen voor het avondeten door het vlees te marineren en de groenten te snijden – ideaal. Soms snooze ik nog weleens een keertje extra als Lucas’ wekker gaat, maar sinds die tag gaan we eigenlijk bijna altijd om dezelfde tijd uit bed. En het ontbijt maken doen we nu om en om.”

Lees ook
Hap slik zeg: ‘Omdat ik alleen woon, heb ik weinig motivatie om elke dag uitgebreid te koken’

Perfecte pannenkoek

“Mijn lievelingseten is al van kind af aan pannenkoeken. Die kon en kan ik blijven eten. Waar andere kinderen misselijk werden na drie stuks met zoet beleg, stopte ik pas als de stapel op was. Vroeger at ik ze vooral met stroop, poedersuiker, Nutella en appel met kaneel, tegenwoordig kan ik ook een hartige pannenkoek met spek en kaas wel waarderen. Maar het moet niet uit de hand lopen. We waren een keer in een pannenkoekenhuis waar de pannenkoeken zo langzamerhand meer weg hadden van pizza’s. Ik trek de grens bij ingrediënten als shoarma, ansjovis en champignons of prei. Mijn favoriete creatie is een pannenkoek met Malteser-spread, verkruimelde Mariabiscuitjes en verse aardbeien. Dat ‘recept’ is machtig, dus het duurt wel tien minuten voordat ik m’n bord leeg heb. Ook omdat ik écht van elke hap geniet.”

Deze Hap Slik Zeg komt uit Flair 15. Deze editie ligt nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier

Tekst: Milou Windhorst | Beeld: Getty Images

Shoppen is altijd een goed idee