Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hap Slik Zeg: ‘Wij hebben geen vaste rolverdeling thuis’

Hap Slik Zeg: ‘Wij hebben geen vaste rolverdeling thuis’

Health
Hap Slik Zeg: ‘Wij hebben geen vaste rolverdeling thuis’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flair’s ‘Hap Slik Zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Sam (42). 

  • Naam: Sam (42), docent Nederlands
  • Woont samen met: Elias (49), begeleider jeugdzorg, Fin (18) en Sophie (14)
  • Geeft uit aan boodschappen: € 500 per maand
  • Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 50 per maand

Deze week op het menu

  • Maandag: Jachtschotel van sukadelappen, wortel, tomatenpuree, champignons, appel, laurier, kruidnagel, azijn, kaneel en aardappelpuree
  • Dinsdag: Restje van maandag
  • Woensdag: Lasagne van rundergehakt, winterpeen, knolselderij, gele biet, passata, slagroom en geraspte kaas
  • Donderdag: Met Boursin gevulde en in ontbijtspek gewikkelde kipfilet, plus gesauteerde Thaise roerbakgroenten en aardappels met een kaas-mosterdsaus
  • Vrijdag: Tortilla’s met chilibonen, tomatenblokjes, mais, sla, knoflook en ui
  • Zaterdag: Tomatensoep met kipgehaktballetjes, Italiaanse roerbakgroenten en basilicum, plus volkoren afbakbroodjes met pesto
  • Zondag: Kipdijfilet met tomatenblokjes, paprika, ananasstukjes, witte rijst en chilisaus

Hap Slik Zeg

“Afgelopen donderdag was ik jarig. Het klinkt altijd een beetje afgezaagd als mensen zeggen dat ze alles al hebben, maar in mijn geval is dat wel zo. Natuurlijk kijk ik ernaar uit om weer lekker met het gezin uit eten te gaan of om met vrienden een terrasje te pakken, maar in de basis heb ik het gewoon goed. Mijn kinderen vroegen me al weken wat ik voor mijn verjaardag wilde en ik kon echt niets bedenken. Uiteindelijk hebben ze me verrast door voor me te koken. Het begon met een ontbijt op bed van Sophie. Ze was expres vroeg opgestaan om wentelteefjes te maken, met aardbeien, slagroom en kaneel. Daarbij had ze sinaasappels geperst en een kop gember-sinaasappelthee gemaakt. Dat was erg lekker wakker worden! ’s Avonds heeft Fin iets heel bijzonders op tafel gezet. Hij is vorig jaar begonnen aan een koksopleiding, dus hij weet als geen ander hoe hij dat kan doen. Het was allemaal heerlijk, maar met name bij de kip – omwikkeld met spek en gevuld met Boursin – baalde ik toen alles op was. Elias en ik kunnen allebei prima koken, maar dit hadden we zelf nooit verzonnen. We zeiden al: ‘Deze traditie houden we erin. We kunnen niet wachten tot papa over twee maanden vijftig wordt.’”

Lees ook
Hap Slik Zeg: ‘De kinderen (14, 11 en 10) koken nu alle drie één keer per week’

Gewoon aanschuiven

“We hebben niet echt een traditionele rolverdeling thuis, of überhaupt een vaste rolverdeling. Meestal ontferm ik me over het schoonmaakwerk en gaat Elias over de was en het avondeten. Maar als het andersom een keer beter uitkomt, switchen we. Fin kookt de laatste tijd steeds vaker, gemiddeld eens per week. Het is dan niet zo uitgebreid als afgelopen donderdag, maar wel altijd heel smaakvol. Hij vindt het leuk om ook in zijn vrije tijd met kruiden en smaken te experimenteren. En wij zijn maar al te graag zijn proefkonijnen. Voor Elias is het belangrijk dat hij kan ontspannen als hij thuiskomt; hij maakt soms heftige dingen mee in de jeugdzorg. Koken is voor hem het moment waarop hij zijn dag afsluit en werk overgaat in privé. Deze week was hij twee dagen wat later thuis dan normaal en heb ik een ovenschotel gemaakt waar we twee keer van konden eten, ja, zo gemakzuchtig ben ik stiekem wel. Alhoewel, gemakzuchtig… Ik ben er op zondag al mee begonnen, omdat de sukadelappen drieënhalf uur moesten stoven. Het was de eerste keer dat ik me aan zo’n uitgebreid gerecht waagde en het bleek een succesnummer, want ik heb niemand horen klagen toen het dinsdag weer op tafel stond. Het recept komt van leukerecepten.nl en heet ‘jachtschotel met appel’ – zeker het proberen eens waard.”

Deze Hap Slik Zeg komt uit Flair 20. Deze editie ligt t/m 25 mei 2021 in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Milou Windhorst | Beeld: Getty Images

Shoppen is altijd een goed idee