Je bent hier: Home > Budget > Hap Slik Zeg: ‘De tijd die ik bespaar door niet te koken, houd ik over voor mijn serie’

Hap Slik Zeg: ‘De tijd die ik bespaar door niet te koken, houd ik over voor mijn serie’

Budget
Hap Slik Zeg: ‘De tijd die ik bespaar door niet te koken, houd ik over voor mijn serie’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Sharon (32).

Naam: Sharon (32)
Beroep: verpleegkundige
Geeft uit aan boodschappen: € 180 per maand
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 50 per maand

Deze week op het menu

Maandag: chili con carne
Dinsdag: gevulde courgette met couscous en amandelen
Woensdag: pompoenstamppot met rode ui en pittige kip
Donderdag: groenteroerbak met noedels
Vrijdag: knolselderij-bloemkoolsoep met kikkererwten
Zaterdag: vegetarische pasta met tomatensaus en mozzarella
Zondag: ovenschotel met zalm, krieltjes, pompoen, spruiten en rode ui

“Ik ben een ramp als het aankomt op het bedenken van originele recepten. Erger nog: het lukt me niet eens om elke avond iets simpels op tafel te zetten. Er zitten dagen tussen dat ik ‘dineer’ met twee boterhammen met pindakaas. Dat is superlekker overigens. Plus, de tijd die ik bespaar door niet te koken, houd ik over voor een extra aflevering Vampire diaries, de serie die ik net heb ontdekt.Maar serieus, er moest iets veranderen. Ik kom uit een familie vol gezondheidsfreaks en kon de op- en aanmerkingen ten aanzien van mijn eetpatroon niet langer aanhoren. Een oplossing diende zich aan toen ik vorig weekend bij mijn ouders bleef eten en een uitgetypt weekmenu vol makkelijke en gezonde recepten aantrof in Allerhande. Op de achterkant van het boekje stond een boodschappenlijst, binnenin ontdekte ik de recepten. Ik geloof dat ik nog nooit zo gevarieerd – en lekker! – heb gegeten sinds ik onder moeders (en vaders) vleugels vandaan ben. Als ik naar mijn eetdagboek van de afgelopen week kijk, voel ik me spontaan zo’n hippe blogger. Het is zelfs zo goed bevallen, dat ik bang ben dat ik voortaan alleen nog maar dit zal eten. Ik hoop dat de knappe koppen van Albert Heijn nog drie van zulke weekmenu’s maken. Dan eet ik elke dag van de maand iets anders. En nee, ik krijg niet betaald om dit aan te prijzen – was het maar waar.”

Koekenbakker

“Weet je wat gek is? Ik ben te lui om te koken, maar bakken vind ik heerlijk om te doen. Als klein meisje kreeg ik af en toe vijf euro van mijn moeder, zodat ik bij de supermarkt spullen kon halen om een taart te bakken. Ik begon met muffins en brownies uit een pak, waar ik alleen water of boter en eieren aan hoefde toe te voegen. Na afloop ging ik netjes met de bakvorm het hele gezin langs, maar uiteindelijk at ik zelf het grootste gedeelte op. En snel ook, want dan was het baksel nog lekker warm en kleverig. Ik zou willen dat ik anno 2020 dezelfde stofwisseling had als toen, maar helaas. Gelukkig zijn mijn bakskills er wel op vooruitgegaan.

Lees ook
Hap slik zeg: ‘Ik leef extra gezondheid sinds er een voorstadium van baarmoederhalskanker is geconstateerd’

Toen ik de smaak eenmaal te pakken had, ging ik steeds vaker experimenteren met ingrediënten – ik maakte alles from scratch. Wat je echt niet moet doen, is je brownies met alleen melkchocolade maken. Pure chocola geeft zo veel meer smaak. En neem de tijd om het beslag goed te mixen, daar wordt het extra luchtig van. De lekkerste taart die ik ooit heb gebakken, is de Twixtaart. Ik kreeg deze tip van een vriendin. Echt, googel ‘Wouters Twixtaart’. Alle keren dat ik er één heb meegenomen naar een verjaardag, kerstdiner, baby-shower of wat dan ook, was de taart een schot in de roos. Zonder uitzondering. Mensen hebben het er jaren na dato nog steeds over.”

Deze ‘Hap Slik Zeg’ komt uit Flair 11-2020. Deze editie ligt t/m 18 maart in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier

Tekst: Milou Windhorst | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee