Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hap Slik Zeg: ‘Als hij een blijvertje blijkt, moet ik hem de waarheid wel vertellen’

Hap Slik Zeg: ‘Als hij een blijvertje blijkt, moet ik hem de waarheid wel vertellen’

Hap Slik Zeg: ‘Als hij een blijvertje blijkt, moet ik hem de waarheid wel vertellen’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flair’s ‘Hap Slik Zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Liza (25). 

  • Naam: Liza (25), kapper
  • Geeft uit aan boodschappen: € 250 per maand
  • Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 100 per maand

Deze week op het menu

  • Maandag: Quiche met kip, bladerdeeg, champignons, Thaise roerbakgroenten, eieren, kookroom en tijm
  • Dinsdag: Quiche met kip, bladerdeeg, champignons, Thaise roerbakgroenten, eieren, kookroom en tijm
  • Woensdag: Macaroni met pompoen, zuivelspread, chilivlokken, geraspte kaas, knoflook en rode ui
  • Donderdag: Macaroni met pompoen, zuivelspread, chilivlokken, geraspte kaas, knoflook en rode ui
  • Vrijdag: Lasagne met vegetarisch gehakt, Italiaanse roerbakgroenten, mozzarella, courgette en bladen van aubergine
  • Zaterdag: Lasagne met vegetarisch gehakt, Italiaanse roerbakgroenten, mozzarella, courgette en bladen van aubergine
  • Zondag: Biefstuk met rodewijnsaus, zoete-aardappelschijfjes en een salade

Hap Slik Zeg

“Als kind, maar als tiener eigenlijk nog steeds, lustte ik haast niets. Mijn broers grapten vaak dat ik als een bodybuilder leefde, want een van de weinige dingen die ik zonder mopperen wilde opeten, waren kipstukjes met broccoli, rijst en een flinke lepel jus. Natuurlijk vond ik pizza, patat en pannenkoeken wel lekker, maar ik kom uit een sportief gezin en mijn ouders hebben altijd gehamerd op het belang van gezonde voeding. Ze hebben, wat dat laatste betreft, dus nogal een uitdaging aan me gehad. Om ervoor te zorgen dat ik zo gevarieerd mogelijk at en genoeg groenten binnenkreeg, maakte mijn moeder elke avond een shake voor me. Daar deed ze dan fruit in om de smaak van de groenten te maskeren. Verder werkte spaghettisaus met gepureerde prei, paprika, wortel en tomaten goed bij mij. En stamppot – wederom verdund met een royale hoeveelheid jus. Toen ik op mijn veertiende mijn eerste vriendje kreeg, wilde ik niet afgaan tijdens etentjes bij mijn schoonouders en at ik wat de pot schafte. Ik kwam erachter dat ik veel dingen niet eens zo vies vond, maar dat ik al die tijd te eigenwijs was om ze nog eens te proberen.”

Lekker en simpel

“Omdat ik de laatste tijd zo’n vier keer per week hardloop, is mijn verbranding veel hoger geworden. Ik eet veel zware kost, anders zit ik de hele dag met een hongergevoel. Bladerdeeg is niet de gezondste optie, maar ik was deze week ook nog ongesteld en dan kan ik er simpelweg geen weerstand aan bieden. Het beste recept met bladerdeeg vond ik op lekkerensimpel.com. Het maakt al zijn beloftes waar, want het is inderdaad lekker en simpel. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig: wat kip, rode ui, geroosterde paprika, rode currypasta, bladerdeeg, ei, melk en paprikapoeder. En met een halfuurtje kun je aan tafel.”

Lees ook
Hap Slik Zeg: ‘Na het zien van een paar docu’s ben ik in één keer gestopt met vlees eten’

Blijvertje

“Afgelopen zondag had ik een date. Een drankje doen of uit eten gaan is tegenwoordig lastig, dus hij stelde voor om voor me te koken en zou me verrassen. Toen hij het eten op tafel zette, zag ik dat hij biefstuk had gebakken – het enige wat ik nog steeds een heel nare structuur vind hebben en dus nauwelijks weg krijg. Terwijl hij zat te vertellen dat-ie ervoor naar de beste slager van Den Haag was gereden, probeerde ik mijn gezicht in de plooi te houden. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om die trotse glimlach te laten verdwijnen, dus ik heb een hele lap weg zitten kauwen alsof ik nog nooit zo lekker had gegeten. Al zal ik ’m uiteindelijk wel de waarheid moeten vertellen, mocht-ie een blijvertje blijken te zijn.”

Deze Hap Slik Zeg komt uit Flair 17. Deze editie ligt t/m 4 mei 2021 in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Milou Windhorst | Beeld: Getty Images