Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hap Slik Zeg: ‘Met een cocktail vierden we dat het leven weer enigszins normaal leek’

Hap Slik Zeg: ‘Met een cocktail vierden we dat het leven weer enigszins normaal leek’

Hap Slik Zeg: ‘Met een cocktail vierden we dat het leven weer enigszins normaal leek’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flair’s ‘Hap Slik Zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Loes (32). 

 • Naam: Loes (32, mental coach)
 • Woont samen met: Michael (38, schrijver)
 • Geeft uit aan boodschappen: € 350 per maand
 • Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 150 per maand

Deze week op het menu

 • Maandag: Kipstukjes gemarineerd in gember, sojasaus en knoflook met bistrokrieltjes en wortels
 • Dinsdag: Wraps met rundergehakt, pompoen, spinazie, hüttenkäse en geraspte kaas
 • Woensdag: Wraps met rundergehakt, pompoen, spinazie, hüttenkäse en geraspte kaas
 • Donderdag: Groentelasagne met paprika, aubergine, courgette, cherrytomaten, knoflook, ui, mozzarella en Parmezaanse kaas
 • Vrijdag: Wentelteefjes met verse aardbeien, slagroom en kaneel
 • Zaterdag: Stoofpot met aardappels, hutspotgroenten, pompoen, tuinbonen, tuttifrutti, knoflook en peterselie
 • Zondag: Stoofpot met kabeljauw, roerbakgroenten, passata, mozzarella en knoflook

Hap Slik Zeg

“Laatst heb ik – net als de rest van het land – voor het eerst sinds een jaar weer op het terras gezeten. Goh, wat had ik dat gemist. Voordat alles moest sluiten, zaten Michael en ik elke zaterdag of zondag in een cafeetje – soms beide dagen. Dan gingen we op zaterdag lunchen om te kletsen over wat er die week allemaal was gebeurd. Omdat we allebei geen negen-tot-vijfbaan hebben, zien we elkaar doordeweeks niet veel, ook al wonen we samen. Op zondagen pakten we in de namiddag vaak een terrasje om van de laatste zonnestralen te genieten. Dit weekend was het af en toe nog best fris, maar het kon gelukkig weer. We hebben bij een van onze vaste stekken een pistoletje hete kip besteld – onze favoriet – en een cocktail om te vieren dat het leven weer enigszins normaal leek.”

Lief voor je lichaam

“Ik sprak laatst met een collega-coach over een interessant onderwerp. Het ging over ongesteldheid en hoeveel last we daar elke maand van hebben – lichamelijk én geestelijk. Zij was zich er onlangs in gaan verdiepen en had ergens gelezen dat het ook energetisch een zwaar proces is. Elke maand bereidt je lichaam zich voor op de komst van een kind. In de meeste gevallen moet het later de hele boel weer afbreken, omdat er geen bevruchting heeft plaatsgevonden. Zie het als een maandelijks terugkerende teleurstelling. Maar wat doen wij als we ongesteld zijn? In mijn geval betekent het ‘gewoon doorbuffelen’ en zo veel mogelijk chocola naar binnen proppen. Door die collega ben ik er anders naar gaan kijken. De laatste keer heb ik meer rust genomen en at ik fruit in plaats van M&M’s, wokgerechten met veel groenten in plaats van een pizza, havermout met cacao en hazelnoten in plaats van een ontbijt met hagelslag – dat soort dingen. Ik wil niet zeggen dat het ongesteld zijn nu een pretje was, maar het voelde wel goed om wat liever voor mijn lichaam te zijn.”

Lees ook
Hap Slik Zeg: ‘Standaard aardappels, vlees en groente koken doe ik nauwelijks’

Winnende wraps

“Over het algemeen ben ik niet zo’n fan van influencers. Ik zie welke schade sommigen aanrichten met hun perfecte plaatjes. Toch moet ik er nu eentje credits geven voor een van haar recepten, al kan ik me ironisch genoeg haar naam niet meer herinneren. Het was een supersimpel gerecht met wraps, rijst, pompoen, crème fraîche, spinazie en geraspte kaas. Ik heb ‘m wel iets getweakt: ik koos hüttenkäse in plaats van room en gebruikte alleen wraps, geen rijst. Ik weet dat dubbele koolhydraten in sommige landen gebruikelijk zijn, maar ik hou er niet van. Een beetje rundergehakt maakt elke wrap af. En lékker dat het was. Ik had me verkeken op de hoeveelheid, dus konden we het de dag erna weer eten.”

Deze Hap Slik Zeg komt uit Flair 23. Deze editie ligt t/m 15 juni 2021 in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Milou Windhorst | Beeld: Getty Images