Je bent hier: Home > Health > Hap Slik Zeg: ‘Mijn eerste twee probeersels in de keuken waren een regelrechte hit. Bij mezelf dan’

Hap Slik Zeg: ‘Mijn eerste twee probeersels in de keuken waren een regelrechte hit. Bij mezelf dan’

Health
Hap Slik Zeg: ‘Mijn eerste twee probeersels in de keuken waren een regelrechte hit. Bij mezelf dan’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flair’s ‘Hap Slik Zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Nien (32).

Naam: Nien (32)
Beroep: juridisch medewerker
Geeft uit aan boodschappen: € 350
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 80

Deze week op het menu

  • Maandag: volkoren burrito’s met kip, tomaat, komkommer, knoflook, ui en kaas
  • Dinsdag: citroengrasnoedels met tempeh, broccoli, bloemkool, taugé, knoflook en zelfgemaakte pindasaus van pindakaas, melk, sambal en ketjap
  • Woensdag: couscoussalade met wortels, bieten, granaatappelpitjes, sojabonen, bleekselderij, prei en gembersiroop
  • Donderdag: gnocchi met veganistisch gehakt, snoeptomaatjes, bladspinazie, roomkaas, knoflook en ui
  • Vrijdag: ‘kipsalon’ met kip in shoarmakruiden, zoeteaardappelblokjes, sla, komkommer, tomaat, geraspte kaas, knoflooksaus en sambal
  • Zaterdag: wraps met zwarte bonen, tomaat, mais, bladspinazie, rode ui en knoflook
  • Zondag: verse groentesoep met gehaktballetjes, wortel, prei, bleekselderij, tomaat en figuurvermicelli

Hap Slik Zeg

“Ik ben een halve keukenprinses. Koken vind ik niet erg om te doen, maar ik durf niet te stellen dat ik er goed in ben. Bakken daarentegen, daar ben ik gék op. Altijd geweest. Al zolang als ik me kan herinneren, bak ik op mijn verjaardag samen met mijn moeder een slagroomtaart. Die is niets speciaals. De ingrediënten zijn doorsnee: bloem, eieren, slagroom, (poeder)suiker, aardbeienjam en hagelslag. Heel veel hagelslag.”

‘Ik ben zo iemand die altijd vergeet om de oven voor te verwarmen als ze iets gaat bakken’

“Ik krijg een gevoel van plaatsvervangende schaamte als mensen zeggen dat ze de TLC – tender love and care – in een gerecht proeven, maar het klopt wel. Als ik zo’n punt slagroomtaart eet, proef ik haast de sfeer die in de keuken hangt als we samen met beslagkommen en keukenweegschaal in de weer zijn. Zo gezellig. Daar kan geen ingewikkelde chocoladetaart met gekonfijte sinaasappel, gekaramelliseerde amandelen en bokkenpotenbodem tegenop.”

No-bake baksels

“Ik ben zo iemand die altijd vergeet om de oven voor te verwarmen als ze iets gaat bakken. Dan sta ik met een bakvorm in mijn handen, klaar om het deurtje open te doen en mijn taart erin te schuiven, om erachter te komen dat de oven nog ijskoud is. Onlangs heb ik de no-bake sectie van de receptenafdeling ontdekt. Mijn eerste twee probeersels waren een regelrechte hit. Bij mezelf dan. Want hoewel ik me had voorgenomen om uit te delen, heb ik uiteindelijk alles zelf soldaat gemaakt voordat iemand anders de kans kreeg.”

7.000 calorieën

“Het eerste recept was er een voor maltesertaart. Ik haalde ’m van Smulweb. Het enige wat je nodig hebt, zijn Maltesers, biscuitjes, stroop, roomboter en (pure) chocolade. Het andere recept, voor oreotruffels, is van Laura’s Bakery. Hiervoor heb je nog minder nodig: oreo’s, chocolade en roomkaas. Ik zou zeggen: probeer het, maar zorg dat er iemand thuis is om te helpen met opeten. Onthoud dat er slechts 7.000 calorieën – a.k.a. de voorgenoemde maltesertaart – voor nodig zijn om een kilo aan te komen. Overdreven natuurlijk, maar hij tikt wel aan.”

Lees ook
Hap Slik Zeg: ‘Ik mocht niet alles met zoveel allergieën, maar tóch was ik een makkelijke eter’

Blijvertje

“Afgelopen zaterdag had ik wederom een date met de man met wie ik al een tijdje afspreek. Wat begon met een potje Rummikub en twee – of vier? – flessen wijn, eindigde de volgende dag met een megakater en weinig eetlust. Het mocht de pret niet drukken: we hebben de hele zondag op de bank gelegen en Love Island-afleveringen van die week teruggekeken. Blijkbaar ben ik ergens halverwege in slaap gevallen, want ineens werd ik wakker van de geur van verse groentesoep. Om het ‘geweld’ van de avond daarvoor te compenseren, had de schat stiekem gezonde, licht verteerbare boodschappen gedaan, inclusief figuurvermicelli voor in de soep. Net als vroeger. Nou, dit is een blijvertje hoor.”

Deze ‘Hap Slik Zeg’ komt uit Flair 42-2020. Deze editie ligt t/m 20 oktober in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Milou Windhorst | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee