Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Van chocolade word je gelukkig!

Van chocolade word je gelukkig!

Health
Van chocolade word je gelukkig!

Heb je vaak behoefte aan een stukje chocolade als het even tegenzit? Dat kan goed kloppen, want van chocola word je gelukkig. In chocolade zitten namelijk verschillende stofjes die een oppeppend en opbeurend effect hebben. De effecten op een rij:

Minder pijn
Tryptofaan is een aminozuur dat nodig is voor de aanmaak van serotonine: een neurotransmitter die een positief effect heeft op je eetlust, emoties, slaap en het ervaren van pijn.

Gelukkiger
Anandamide stimuleert de vrijlating van dopamine in de hersenen. Dopamine is het gelukshormoon en zorgt er dus voor dat je je happy voelt.

Verbeterde stemming
Phenylethylamine zorgt ervoor dat je je minder depressief voelt, dat je stemming verbetert en dat je je alerter en opgewekter voelt. Ook verhoogt het je hartslag, net als wanneer je verliefd bent. Hierdoor wordt phenylethylamine ook wel de ‘liefdesdrug’ genoemd.

Ontspannen gevoel
Theobromine beïnvloedt het zenuwstelsel en geeft je lichaam en geest een ontspannen gevoel. Tegelijkertijd heeft deze stof een stimulerend effect dat te vergelijken is met het effect van cafeïne.

 

Family time

Niet alleen jijzelf, maar ook man en kids worden gelukkiger van chocola. Volgens Unicef zijn kinderen in Nederland het gelukkigst op aarde, omdat veel kinderen ’s ochtends een witte boterham met hagelslag eten. Naast de oppeppende stofjes die in de chocoladehagels zitten, wordt het ontbijt in Nederland ook echt gezien als een ‘familieding’. Terwijl gezinnen in andere landen vaak niet ontbijten, proberen wij de tijd te nemen om toch even gezamenlijk een broodje te eten voordat de dag echt begint.

 

Vind & win!

Dat ontbijten wordt nog leuker én spannender met de hagelslag van Venz. In de actieverpakkingen van Venz (te herkennen aan de goudkleurige bovenkant)  zitten namelijk Gouden Dukaten verstopt. Vindt je een GoudenDukaat, dan win je een houten piratenschatkist vol met avontuurlijke bordspellen t.w.v. € 380.

Lees hier alles over de actie >>

Picture 019In samenwerking van Venz.

Shoppen is altijd een goed idee