Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Haaruitval? Waarschijnlijk komt het door de herfst

Haaruitval? Waarschijnlijk komt het door de herfst

Haaruitval? Waarschijnlijk komt het door de herfst

Merk je dat je de laatste tijd meer haren verliest? Dit ligt niet aan jou, maar aan het weer. In het najaar heb je meer last van haaruitval dan in de andere seizoenen. 

Meer haaruitval

Er is geen reden tot paniek als je de laatste tijd meer haren dan normaal verloren bent. Volgens een Amerikaanse kliniek is de oorzaak heel simpel: de zon schijnt minder vaak in de herfst. Dit heeft invloed op je haar. In de zomer groeit je haar sneller door het zonlicht. Dit komt doordat er meer hormonen worden aangemaakt door het zonlicht. Deze hormonen zorgen er voor dat je haren sneller groeien en er gezond uitzien. In het najaar is er minder zon, dus groeit je haar minder snel. Ook zullen er meer haren uitvallen.

Je haar groeit in de zomer sneller, maar er komen ook meer haren bij om je hoofd te beschermen tegen de zon. In de herfst hoef je dus niet bang te zijn dat er kale plekken komen, in de zomer zijn het alleen extra haren bij gekomen en die vallen er in de herfst weer uit.

Lees ook
Kappers voorspellen: de ultra-sluike pony maakt een comeback

Voorkomen

Het is dus niet erg om haren te verliezen in het najaar, maar je kunt het wel voorkomen. Het is belangrijk om voldoende eiwitten, vitamines (B12), zink en omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Groenten, fruit en vis eten zijn de dingen die kunnen helpen. Daarnaast zijn strakke haarstijlen niet goed. Dus probeer die zo min mogelijk te dragen. Je haar kan in de herfst ook wel een beetje extra verzorging gebruiken. Gebruik vaker een haar masker en laat je puntjes regelmatig knippen bij de kapper.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images