Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Gun jezelf ook wat diva-gedrag

Gun jezelf ook wat diva-gedrag

Gun jezelf ook wat diva-gedrag

Je hebt vast wel eens van die verhalen gehoord over de eisen die celebrities stellen aan de mensen om hen heen…En _guess what_: Ze krijgen het ook nog!

Blijkbaar loont dit soort diva-gedrag dus, want iedereen loopt het vuur uit z’n sloffen om te voldoen aan deze (absurde) eisen. Best handig, lijkt ons!

Misschien kun jij dit diva-gedrag ook gebruiken om je wat meer te laten gelden en respect af te dwingen. Dit zijn onze tips:

* Wees het niet zomaar eens met voorstellen
Zorg in ieder geval dat als iedereen ‘ja’ zegt, jij op z’n minst altijd een aanvulling/wijziging geeft. Zo geef je het signaal dat er rekening met je gehouden moet worden en dat jij niet met de algemene stroom meedrijft.

* Wees onvoorspelbaar
Let erop dat je je (werk)dag niet volgens een vast patroon laat verlopen. Een heel klein voorbeeldje: Als iemand een vraag begint met ‘jij wilt zeker…’ , antwoord jij: ‘Nee, ik wil…’ en dan zeg je iets totaal anders dan gisteren en eergisteren. Zo hou je mensen scherp en zullen ze nooit een beslissing voor jou nemen zonder jou uitgebreid geraadpleegd te hebben.

* Wees een diva
Laat iedereen merken dat alles om jou heen perfect moet zijn. Heb je bijvoorbeeld het idee dat jouw computer trager is dan die van de je overige collega’s? Leg je er niet bij neer, maar eis een nieuwe computer op. Of heb je iets gekocht dat toch niet aan jouw (hoge) eisen voldoet? Terugbrengen! Zo geef je de boodschap af dat jij niet met minder genoegen neemt.

* Blijf bij je diva-standpunt
Laat je niet afschepen met een ‘Dat regelen we morgen wel’. Als een diva iets wilt, dan wilt ze het nu. Ga er dus direct achteraan en zorg dat het klaar is. Zo is het duidelijk dat jij niet met je laat spotten.

* Wees mysterieus
Een groot deel van het diva-zijn heeft met mysterie te maken. Zorg ervoor dat mensen je niet al te goed leren kennen. Geef nieuwsgierigen slechts een half antwoord op hun (persoonlijke) vragen. Zo hou je mensen op een respectvolle afstand, terwijl ze toch in je geïnteresseerd blijven.

* Gedraag je als een diva
Onthoud wel: Als je behandeld wilt worden als een diva, dien je je ook als een diva te gedragen. En er als een diva uit te zien!