Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Déze grote modenamen pleiten voor een realistisch beeld van de mens!

Déze grote modenamen pleiten voor een realistisch beeld van de mens!

Déze grote modenamen pleiten voor een realistisch beeld van de mens!

De modewereld heeft al vaak onder vuur gelegen, door campagnes waarbij graatmagere modellen gefotografeerd worden. Om de gezondheid van modellen voorop te kunnen stellen, hebben dertien grote namen binnen de modewereld het ‘Alles is gezondheid’ programma ondertekend.

Modellenbureaus
Bij de ondertekenaars zitten onder meer modellenbureaus, opdrachtgevers, mediabedrijven, een casting director en een stylist. Het gaat dan bijvoorbeeld om Ulla Models, MC Collignon en Vogue Nederland.

Alles is gezondheid
Met het ‘Alles is gezondheid’programma moeten de modenamen elkaar in de toekomst gaan controleren. In de tekst pleiten ze voor een “realistisch beeld van de mens”, waarmee ze de graatmagere modellen op de catwalk willen tegengaan. Bij het programma kunnen modellen kiezen voor begeleiding, moeten ze onbetrouwbare opdrachtgevers weren en mogen ze hun modellen geen werk geven waar ze fysieke of psychische schade bij kunnen oplopen. Door de controle zouden dit realistische doelstellingen moeten zijn.

Volskgezondheid
Voor de Nederlandse staatssecretaris voor Volksgezondheid Martin van Rijn is dit goed nieuws. Hij laat dan ook weten zeer tevreden te zijn. “Het is sterk als de branche en betrokkenen uit de mode een stap zetten om voor een gezonde leef- en werkomgeving voor de vaak heel jonge mensen te zorgen.” Hij hoopt dat er velen zullen volgen.

Bron: deredactie.be

Lees ook: