Je bent hier: Home > Health > Griesmeelcake

Griesmeelcake

Health
Griesmeelcake

Vergeet griesmeel als basis van de drillerige griesmeelpudding van je oma en maak er eens een heerlijke cake mee!

Griesmeel is grofgemalen tarwe. In tegenstelling tot wij vaak denken is griesmeel niet alleen oerhollands. In de Noordafrikaanse keuken wordt ook gebakken met griesmeel en couscous wordt van griesmeel gemaakt.

Griesmeelcake met mandarijn en amandel, voor 10 punten:

150 g roomboter + om in te vetten
150 g vanillesuiker*
3 eieren
150 g griesmeel
1/2 zakje bakpoeder (à 16 g)
rasp van 1 of 2 mandarijnen
2 el amandelschaafsel
– springvorm van 22 cm ø, bakpapier

* vanillesuiker maak je eenvoudig door een schone pot met kristalsuiker en 2 of 3 gebruikte gespleten vanillestokjes te vullen. Zorg dat de vanillestokjes goed droog zijn alvorens ze toe te voegen.

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Leg op de bodem van de vorm een vel bakpapier en sluit de vorm. Vet de rand in met bakspray of boter. Smelt de boter met de suiker op laag vuur. Neem de pan van het vuur en roer er met een houtel lepel een voor een de eieren door. Voeg de griesmeel met het bakpoeder en de mandarijnrasp toe en roer tot een glad beslag. Schenk het beslag in de vorm. bestrooi met het amandelschaafsel en bak in de voorverwarmde oven in ± 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen, snijd in 10 punten en druppel bij serveren wat honing over de cakepunten.

Shoppen is altijd een goed idee