Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dít zijn de ultieme gezondheidsvoordelen van een echte kerstboom (met uitvallende naalden, dus)

Dít zijn de ultieme gezondheidsvoordelen van een echte kerstboom (met uitvallende naalden, dus)

Dít zijn de ultieme gezondheidsvoordelen van een echte kerstboom (met uitvallende naalden, dus)

Pakjesavond is nog niet geweest, maar de meeste mensen hebben al een kerstboom in huis gehaald. Twijfel je nog of je voor een neppe of echte kerstboom moet gaan? Een echte boom heeft veel verassende gezondheidsvoordelen.

De gezondheidsvoordelen van een echte kerstboom

De heerlijke dennengeur van een echte boom brengt verrassend gezondheidsvoordelen met zich mee. De geur helpt tegen een stressvolle, vermoeiende en grieperige periode rondom de feestdagen, legt aromacoloog Kim Lahiri uit. De geur van de dennenbomen komt van de terpeen- en esterfamilies. Terpenen zijn aromatische verbindingen en esters bestaan uit chemische verbindingen. Terpenen zijn aromatische verbindingen en esters bestaan uit chemische verbindingen. Uit dennenbomen komt vooral bornylacetaat en de terpenen alfa- en beta-pineen, limoneen, kamfeen en alfa-fellandreen.

Grote kans dat dit je niet zoveel zegt, maar die chemicaliën zitten ook in etherische oliën en worden al hartstikke lang gebruikt tegen verschillende kwaaltjes. Zo helpt alfa-pineen bij het verbeteren van je slaap en verminderd angstgevoelens.

Lees ook
Oh denneboom! Met deze 5 tips blijft jouw kerstboom mooi tijdens de feestdagen

Gezondheidsbevorderende chemicaliën

Zit er ook limoneen, kamfeen en alfa-fellandreen in de kerstboom? Dan verbeterd het je stemming, helpt bij het verlichten van kwaaltjes en het werkt kalmerend. Volgens aroma-expert Kim moeten we dit soort gezondheidsbevorderende chemicaliën zeker niet onderschatten. het zorgt namelijk voor een ontspannen gevoel en het ondersteund ons ademhalings- en zenuwstelsel. De feestdagen brengen een hoop stress met zich mee, dus een echte boom in huis zetten is zo’n slecht idee nog niet. Tenzij je natuurlijk allergisch bent voor echte kerstbomen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Pexels