Je bent hier: Home > Health > Wat is gezonder: een hard- of zachtgekookt ei?

Wat is gezonder: een hard- of zachtgekookt ei?

Health
Wat is gezonder: een hard- of zachtgekookt ei?

Dat je met een ei vele kanten op kunt, is voor niemand een verrassing. Eet jij ‘m het liefst gekookt? En dan hard of zacht? Flair vertelt je wat het gezondst is.

Als je de voorkeur geeft aan een zachte dooier, dan hebben we goed nieuws voor je. Dit zou namelijk beter zijn voor je gezondheid dan een hardgekookt ei, en daar zijn twee redenen voor.

Lees ook
Dit moet je doen om de calorieën van één paaseitje te verbranden

Twee redenen

Ten eerste is een zachtgekookt ei beter voor je cholesterolwaarde. Een langer gekookt ei vergroot de kans op atherosclerose, een ziekte waarbij vetten in de slagaderwand worden afgezet. Daarnaast verdwijnt de lecithine in een ei naarmate je ‘m langer kookt. Jammer, want dit stofje zorgt ervoor dat opgeslagen vet wordt omgezet in energie en zo de vetverbranding wordt gestimuleerd.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock