Je bent hier: Home > Health > Volkorenpasta met pompoensaus

Volkorenpasta met pompoensaus

Health
Volkorenpasta met pompoensaus

Pompoen heeft een mooie kleur en structuur en daarnaast kan je er ook heel erg veel mee. In dit recept wordt ie gebruikt in een pastasaus. Bij de Albert Heijn kun je ook pompoen uit de vriezer kopen, dan is je saus nog sneller klaar!

header-volkorenpasta

Wat heb je nodig?

200 gram volkorenpasta
85 gram doperwten
2 eierdooiers
3 eetlepels olijfolie
225 gram pompoenstukjes
0,25 theelepel nootmuskaat
4 eetlepels Parmezaanse kaas

 

Zo maak je het!

1. Kook de pompoen totdat deze gaar is. Als de pompoen zacht is, is deze gaar. Pureer hem daarna in een keukenmachine.
2. Doe de olijfolie in een pan en doe de pompoen hierin samen met de 2 eierdooiers. Roer dit door elkaar totdat het een massa is geworden. Doe dit daarna in een grote schaal samen met de kaas en de nootmuskaat en roer het even door.
3. Ondertussen kun je de pasta koken zoals op de verpakking staat.
4. Bak de doperwten voor 5 minuten en roer deze erna door de pompoensaus.
5. Als de pasta klaar is kan alles door elkaar gemengd worden.

 

Bron: Foodness

 

 

Shoppen is altijd een goed idee