In Nederland eten wij pannenkoeken voornamelijk als avondgerecht, maar ze zijn natuurlijk ook heel lekker – en voedzaam – als ontbijt. Deze pannenkoekjes zijn gemaakt met onder andere havermout, ei en banaan. Ze zijn ook erg geschikt om voor of na het sporten te eten.
Dit heb je nodig
Voor 2 personen
60 g havermout
4 eieren
2 rijpe bananen
1/2 tl kaneel
fruit naar keuze, als topping
roomboter
Zo maak je het
Pel de bananen, breek ze doormidden.
Meng de banaan met de havermout, kaneel en eieren in een keukenmachine (of prak de banaan en kluts alles heel goed door elkaar).
Bak de pannenkoekjes zoals normale pannenkoeken in een kleine pan met een beetje roomboter ongeveer 2 minuten aan beide kanten goudbruin op halfhoog vuur.
Serveer de havermoutpannenkoeken met vers fruit en eventueel ook nog een schepje yoghurt (op de foto gebruiken we bosbessen, frambozen en een lepel Griekse yoghurt).
Bron: voedzaamensnel.nl