Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Gezonde bananencake

Gezonde bananencake

Health
Gezonde bananencake

Wil jij ook een verantwoorde snack voor bij de koffie of thee? Maak dan deze gezonde bananencake met maar 183 kcal per plak! Dit recept is makkelijk te maken en is voor 9 personen. Met deze cake is het smullen geblazen! 

header-bananencake

Wat heb je nodig?

200 gram bloem
100 gram suiker, of naar smaak
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel bak zout
1 theelepel kaneel
halve theelepel zout
250 milliliter magere yoghurt
180 gram gepureerde banaan
2 eetlepels olie
1 ei
1,5 theelepel vanille

 

Zo maak je het!

Warm de oven voor op 170 graden en vet een cake vorm van ongeveer 20 centimeter in. Voeg de bloem, suiker, bakpoeder, bak zout, kaneel en zout samen in een grote kom.

Neem een kleine kom en meng hier de yoghurt, banaan, olie het ei en de vanille in totdat alles goed door elkaar is geroerd. Giet dit mengsel samen met de ingrediënten in de grote kom en roer voorzichtig met een spatel totdat het net gemengd is. Zorg ervoor dat het niet te goed wordt gemengd.

Giet het beslag in de vorm en zorg ervoor dat het goed verdeeld is. Zet de vorm in het midden van de voor verwarmde oven en bak het ongeveer in 25 minuten af, of totdat de cake aan de bovenkant licht bruin is gebakken en de randen van de kanten van de vorm afkomen.

Laat de cake in zijn vorm ongeveer 10 minuten afkoelen op een rooster. Maak de kanten los met een mes of spatel en haal de cake uit de vorm. Draai de cake om en laat het helemaal afkoelen.

 

Tip

In plaats van een cake, kunnen er ook muffins worden gemaakt. Giet het mengsel in een vorm voor muffins waar papier in is gelegd en laat de muffins iets minder lang in de oven staan. Je kan er ook voor kiezen om walnoten door de cake te doen, ook lekker!

Bestrooi voor serveren de cake met poedersuiker!

 

Bron: Gezonderecepten.net

Shoppen is altijd een goed idee