Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Gezond en duurzaam koken

Gezond en duurzaam koken

Gezond en duurzaam koken

Wie wil dat nu niet, een product gebruiken dat gezond, eerlijk en beter voor het milieu is?

De meeste mensen bakken of wokken met margarine of olijfolie.  Iedereen weet ook inmiddels dat olijfolie de gezonde vetten bevat die we dagelijks nodig hebben. Niet iedereen weet dat, als je olijfolie verhit door bakken of wokken, de zo belangrijke gezonde vetten (de onverzadigde) veranderen in verzadigde vetten. Niet zo gezond meer dus. Wel trouwens nog steeds heel gezond koud (onverhit) te gebruiken in salades.

Rijstolie

Al enige tijd op de markt is het product King rijstolie om mee te bakken of wokken. Rijstolie wordt gewonnen uit het restproduct dat overblijft na productie van zilvervliesrijst. Voor de winning van rijstolie hoeft dus geen oerbos of andere grond gebruikt te worden.  Rijstolie bevat een natuurlijke schat aan vitamine E en het bestanddeel oryzanol. Oryzaynol in combinatie met vitamine E biedt een betere bescherming tegen vrije radicalen (is daarmee een natuurlijke anti-oxidant). Daarnaast heeft rijstolie een hoog aandeel aan enkelvoudige onverzadigde vetten.  Rijstolie heeft als voordeel op andere oliën en bakproducten dat bij verhitting de samenstelling onveranderd blijft, dus nog steeds een hoog aandeel enkelvoudige onverzadigde vetten bevat. Rijstolie is er in 2 kwaliteiten. De rijstolie met de groene dop is te koop bij ondermeer Albert Heijn. De hogere kwaliteit rijstolie, met een hoger aandeel oryzanol met de gouden dop is exclusief te bestellen bij HealthProducts.nl.

Meer weten en online bestellen? klik hierGezonde vloeibare margarine met rijstolie

Sinds kort is er een nieuw product om mee te bakken of wokken die ook het hoogwaardige rijstolie bevat. Het spat niet en ruikt heerlijk. Het zijn twee soorten vloeibare margarine  Aangenaam koken en Aangenaam bakken van het nieuwe merk SunRice ,die bestaat uit een combinatie van hoogwaardige rijstolie en zonnebloemolie. Daardoor bevatten ze naast goede essentiële vetzuren (onverzadigde vetten) belangrijke vitamines en het natuurlijke anti-oxidant oryzanol.

De rijstolie wordt gewonnen uit een restproduct dat overblijft na de productie van rijst. Omdat de SunRice producten vrij zijn van palmolie en soja, hoeven er geen belangrijke oerbossen gekapt te worden. Daarnaast wordt van elk product dat wordt verkocht er 5 ct afgestaan aan de Stichting SunRice Foundation.  Deze stichting heeft tot doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van duurzaamheid, ondermeer door het verrichten van activiteiten op het gebied van behoud en/of verbetering van de natuur, het klimaat en het leefmilieu. Dubbel duurzaam dus!

Ik heb het ook al gebruikt bij het bakken van vlees en vis en het smaakt echt heerlijk. Behalve dat het in de grote supermarkten te koop is, is het ook online te bestellen op HealthProducts.nl

Meer weten over dit gezonde bakproduct en de stichting SunRiceFoundation? Klik dan hier