Je bent hier: Home > Health > Waarom je beter geen normale zonnebrandcrème voor je gezicht kunt gebruiken

Waarom je beter geen normale zonnebrandcrème voor je gezicht kunt gebruiken

Health
Waarom je beter geen normale zonnebrandcrème voor je gezicht kunt gebruiken

Oh happy day! Hemelvaartsdag belooft dit jaar een zonovergoten dag te worden en zelfs een van de warmste ooit gemeten. Volgens Weer.nl kan het kwik lokaal zelfs oplopen tot boven de dertig (!) graden. De kans zit er dik in dat ook jij volop van die zonnestralen gaat genieten, maar natuurlijk niét zonder je goed in te smeren. Niet alleen je armen, benen en buik, maar óók je gezicht. En dat laatste doe je het beste met een product dat speciaal bedoeld is voor je snoet.

Zonnebrandcrème voor je gezicht

Hoewel je misschien denkt dat het niet nodig is, is het toch verstandig om wél een speciaal flesje zonnebrandcrème aan te schaffen voor je gezicht. De variant die je gebruikt om je lichaam in te smeren, beschermt je gelaat misschien wel, maar toch zit er een belangrijk verschil tussen.

Onzuivere huid

Dat je beter geen gewone zonnebrandcrème voor je gezicht kunt gebruiken, heeft alles te maken met de substantie. Vaak is het goedje namelijk vrij dik en vet, wat niet heel bevorderlijk is voor jouw egale huid. “Poriën kunnen gemakkelijk verstopt raken, wat echt een onzuivere huid kan opleveren”, legt Sophie Dorgelo, eigenares van Beautysalon Hardenberg, uit aan Libelle. “Gezichtszonnebrand bevat de juiste verzorgende bestanddelen, tegenovergesteld van normale zonnebrand. Het kan huidveroudering voorkomen en de gevreesde pigmentvlekjes.”

Lees ook
Het wordt bijna 30 graden: dít easy home made mango-kokosijs wordt het hoogtepunt van je dag

Nog meer nadelen

Volgens Sophie is dat niet het enige nadeel. Je gezicht kan namelijk behoorlijk gaan glimmen wanneer je er normale zonnebrandcrème op smeert. “Daarnaast kan het in je ogen terecht komen”, zegt ze. “Smeer je het bijvoorbeeld rond je wenkbrauwen en je begint te zweten, dan drupt de vettige substantie gemakkelijk in je ogen. En dat doet zeer, dat kennen we allemaal.” Wist je trouwens ook dat je beter geen nachtcrème kunt gebruiken tijdens de warmere periodes van het jaar? Hier lees je waarom.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee