Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit is wat er precies met je billen gebeurt als je de hele dag zit

Dit is wat er precies met je billen gebeurt als je de hele dag zit

Dit is wat er precies met je billen gebeurt als je de hele dag zit

Urenlang zitten achter je laptop is niet alleen slecht voor je ogen, het doet ook wat met je lichaam. Een zittend beroep kan gevolgen hebben voor je billen en benen. Hoe dat kan en wat je daar het beste voor kan doen? Lees mee. 

Spieren in slaapmodus

Je billen hoeven niks te doen wanneer je zit. Hoeven je billen een tijdje niks te doen, dan komen ze in een soort slaapmodus terecht. Op het moment dat je billen in slaapmodus gaan, heeft dit niet alleen gevolgen voor je bilspieren, maar ook voor de rest van je lichaam.

Bilspieren in slaapmodus zorgen ervoor dat de heupbuigspieren sterker worden. Dit kan zorgen voor een kromme rug en dus een slechte houding.

Spiermassa neemt af

Het gaat zelfs verder. Functioneren je heupen en bilspieren niet zoals ze zouden moeten functioneren, dan kan dit zorgen voor zwakkere enkels en knieën. Je hele lichaam staat in verbinding met elkaar. Is er ergens in je lichaam een disbalans dan heeft dit vaak effect op je hele lichaam.

Lees ook
De échte reden dat je een blaasontsteking krijgt: je veegt je billen verkeerd af

Door veel zitten neemt het spiermassa in je billen af, met platte billen en zelfs een verslechterde bloedsomloop in de billen tot gevolg. Dus kom van die stoel af en train je billen weer eens een keer! Ook kan het helpen om elk half uur even op te staan van het bureau.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: Getty Images