Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Tip van een expert: zo blijf je wél gemotiveerd om bewuster te eten

Tip van een expert: zo blijf je wél gemotiveerd om bewuster te eten

Tip van een expert: zo blijf je wél gemotiveerd om bewuster te eten

Iedereen kan succesvol afvallen. Maar along the way trap je vast weleens in een valkuil. Geen probleem! Mieke Kosters, expert in eetgedragsverandering die je helpt bij de Fit & Gezond Flair Challenge trekt je er weer uit.

Mieke: ‘Succesvolle afvallers kiezen bewust voor afvallen. Ze hebben genoeg van hun gewicht en eetgedrag. Daarnaast zijn ze gemotiveerd en bereid stappen te ondernemen. Zij wíllen en kiézen ervoor om kilo’s kwijt te raken.

De valkuil

Zelfs al kies je voor je gevoel heel bewust, het kan toch gebeuren dat jouw weloverwogen keuze om af te vallen na twee weken verwatert. Het gaat me toch niet lukken, het kost te veel moeite en tijd, of stevig zijn hoort gewoon bij mij: afvallen is daarom helemaal niet nodig, gaat er misschien wel door je hoofd. Herkenbaar? Stel jezelf dan eens een aantal vragen:

Begin jij vaker enthousiast aan dingen zonder ze af te maken? Heb je al veel afslankpogingen niet volgehouden? Zijn de puntjes op de i vaak een opgave voor jou? En is dit een patroon in jouw leven?

Doorzettingsvermogen

Is het antwoord ‘ja’? Dan is dit een belangrijke reden waarom slank worden en blijven jou tot nu toe niet is gelukt. Succesvol veranderen vergt doorzettingsvermogen. Ook als het niet vanzelf gaat of moeilijk is. Doorzetten kun je gelukkig leren. In deze challenge leer je hoe.

Terugkerend patroon

Is het antwoord ‘nee’? Ga er dan weer even voor zitten. Wat is de reden van je geringe motivatie? Zit je in een moeilijke periode? Of heb je misschien toch de verkeerde keuze gemaakt? Je hóeft niet af te vallen. Wie weet is dit voor jou niet het juiste moment. Kies dan bewust voor het accepteren van je huidige gewicht en eetgedrag. Wees alleen wel eerlijk tegen jezelf. Is dit echt een incident of misschien toch een terugkerend patroon? Want in dat laatste geval ben je gewoon smoesjes voor jezelf aan het verzinnen. Ga er dan opnieuw voor en nu écht!

Meer hierover lezen? Doe samen met duizend andere vrouwen mee met de Fit & Gezond Flair Challenge. Wij helpen je weer fitter en happier te voelen in je lijf! Check hier alle opdrachten en tips van de challenge.