Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Gemengd douchen

Gemengd douchen

Gemengd douchen

Een van de meest interessante paradoxen van het leven van de man is toch wel het gezamenlijk douchen.

De meeste mannen lijden in zekere mate aan een schaamte over de lengte van hun piemel en toch staan ze na het voetballen samen in de douche. De oplossing hiervoor is het zogenaamde jelken: een beetje aan dat slungelige object sjorren zodat het bloed wat gaat stromen en hij groter lijkt. Een typisch mannenfenomeen. Ik zie toch weinig vrouwen in hun tieten knijpen na handbal zodat ze groter lijken tijdens het douchen. Al hossen vrouwen natuurlijk wel net zo lang hun beha op tot hun décolleté op twee appeltjes in een fruitschaal lijken. Maar dat doen we voor de mannen, zeggen we.

Daarnaast is een beetje man homofoob, maar onder het mom van sport gaan al die principes overboord. Als in de kroeg een man met wapperhandje op hun af komt, weten ze niet hoe snel ze weg moeten zijn, want zo groot is het ego van de man ook wel weer: ze zijn allemaal een homomagneet. Echter, tijdens gemengd douchen wordt er op elkaars kont geslagen of het een lieve lust is. Ook eerder als ze op het veld staan. Heel mannelijk Nederland kan aanschouwen dat twee voetballers elkaar op de kont tikken na een grandioos doelpunt, en geen breedgeschouderde Amsterdammer die er wat van zegt. Geef diezelfde Sjonnie een tik op z’n billen op de Albert Cuypstraat en je roept de Derde Wereldoorlog over jezelf uit als man zijnde.

Ik snap het principe ook niet van samen douchen. Waarom kunnen er niet gewoon aparte hokjes worden gebouwd? Er vliegen miljarden euro’s over tafel in de professionele sport, maar een paar gipswandjes optrekken is teveel van het goede.

En dan gemengd douchen. Gelukkig doe ik helemaal niks aan sport, want zwakke enkels, astma en een diepgewortelde aversie. Ik moet er niet aan denken om met een heel team mannen en vrouwen gezellig in de douche te staan na het sporten. Onder een lauwwarme douche met een vloer die in mijn herinnering van de middelbare school vergeven is van schimmels, wratten en grasplukken. Bezwete lijven ingesmeerd met Badedassop. Overal armen en benen.

Gespierde lijven die met handdoeken elkaar op de billen kletsen.

Lachend.

Naakt.

Stoom.

Grijpende vingers.

Misschien moet ik me eens inschrijven bij een team.

Foto: Faye Cliné