Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: van een gelukkige relatie kun je dus écht wat kilo’s aankomen

Bewezen: van een gelukkige relatie kun je dus écht wat kilo’s aankomen

Bewezen: van een gelukkige relatie kun je dus écht wat kilo’s aankomen

Je hoort het wel vaker. Mensen die wat kilootjes aankomen als ze al wat langer in een relatie zitten. Misschien herken je jezelf hier ook wel in? Je bent in ieder geval dus niet de enige, en het is dus ook helemaal geen slecht teken. In tegendeel, het blijkt dus juist dat je al snel wat kilo’s aankomt als je gelukkig bent in je relatie. 

Aankomen in gelukkige relatie

De American Psychological Association heeft hier onderzoek naar gedaan. Zij hebben vier jaar lang 169 pasgetrouwde stellen onderzocht. Hierbij werd er vooral gelet op de veranderingen in gewicht, lengte en hoe gelukkig de stellen waren in het huwelijk en of ze veel stress hebben ervaren.

Theorieën

Tijdens dit onderzoek werden er twee theorieën onderzocht. Bij de eerste theorie werd getest of je in een gelukkige relatie geen extra kilo’s aankomt omdat je minder last hebt van stress of verdriet. Je hebt dan ook minder last van vreetbuien en komt niet aan. Volgens de andere theorie kom je juist wel aan. Je hoeft namelijk niet meer op je figuur te letten, omdat je al iemand hebt die van je houdt zoals je bent.

Uitslag

Uit het onderzoek is gebleken dat de tweede theorie juist is. Hoe gelukkiger je bent in je relatie, hoe makkelijker de kilo’s er bij komen. Lekker samen op de bank met een lekker wijntje en een zak chips, dan is de verleiding inderdaad moeilijk te weerstaan. Volgens de wetenschappers wordt het naar mate je langer in een relatie zit ook lastiger om wekelijks naar de sportschool te gaan of op je figuur te letten. Niemand meer die je hoeft in te palmen toch?

Lees ook
Scheetjes laten in bed, of de ouders ontmoeten: hoe lang tot je een relatiemijlpaal bereikt?

Kom maar door met de chips

Uit een ander onderzoek eerder bleek ook al dat meer dat 90% van de vrouwen vaak al aankomt in het begin van hun relatie. Wat wel opvallend is: stellen die niet meer gelukkig zijn en willen scheiden komen meestal niet aan. Maar die moeten straks natuurlijk weer het single-leven in en wel nog een beetje goed voor de dag komen. Wij gaan vanavond gewoon weer lekker aan de toastjes en chips.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Famme | Beeld: iStock