Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit gebeurt er wanneer je een ijsblokje op deze plek legt

Dit gebeurt er wanneer je een ijsblokje op deze plek legt

Dit gebeurt er wanneer je een ijsblokje op deze plek legt

Gelukkiger en healthier worden door het aanraken van slechts één specifiek punt op je lichaam? Yes, het kan! Dankzij de aanraking van het ‘Feng Fu’-punt met een ijsblokje ben jij in no time een pak energieker. Wij leggen het uit!

Het ‘Feng Fu’-punt is een drukpunt dat je in je hals, net onder je schedel vindt. Als je dit bepaalde plekje gaat stimuleren door er bijvoorbeeld met een ijsblokje overheen te wrijven, zouden zowel je gezondheid als je humeur een flinke boost krijgen.

1656304

1656306

Beeld: DREAMSTIME.COM

Hoe werkt het?

Ga op je buik liggen en laat een ijsblokje ongeveer 25 minuten op het punt rusten. Je houdt best een paar ijsblokjes in de aanslag voor het geval het eerste al snel smelt (we know you’re hot!). Resultaat: je slaapt beter, het stimuleert de spijsvertering, het verlicht verkoudheid, hoofdpijn, tandpijn en andere pijntjes, het verlicht longproblemen en problemen met je schildklier, het helpt tegen PMS, en ook bij hart- en vaatziekten is zo’n ijsblokje op het ‘Feng Fu’-punt een goed idee.

Het trucje werkt het best als je het ’s ochtends op nuchtere maag of vlak voor het slapengaan doet, en dit om de twee à drie dagen. Wij weten wat ons vanavond te doen staat!

Bron: Flair België, Elke Spelters

Lees ook: