Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Fleur begon haar eigen webshop in tweedehands kleding

Fleur begon haar eigen webshop in tweedehands kleding

Fleur begon haar eigen webshop in tweedehands kleding

Van je hobby je beroep maken? Fleur Kalbfleisch – moeder en voormalig marketing manager – deed de stoute schoenen aan en begon haar eigen webshop.

Sinds 1 december 2009 is Ropabella the place to be voor de meest mooie vintage items!

Wat kunnen bezoekers verwachten van ropabella.nl?
De slogan ‘Van Zara tot Chanel’, zegt eigenlijk alles. Bij Ropabella kom je om een betaalbare Karen Millen jurk of een spotgoedkoop H&M topje te scoren. Er is voor iedereen wat wils. Daarnaast bied ik mijn klanten bruikbare combineertips en heldere vrijstaande foto’s. Op veel vintage sites laat de fotografie erg te wensen over. Ik snap bijvoorbeeld echt niet hoe iemand het voor elkaar krijgt een foto ondersteboven te downloaden. Zo hang je het toch ook niet in de winkel? Presentatie en kwaliteit staan bij Ropabella voorop.

Wat deed je hiervoor en hoe ben je op het idee gekomen een webshop met tweedehands dameskleding te beginnen?

Voor ik met Ropabella begon was ik marketing manager bij de grootste braintraining site van Nederland. De opgedane ervaring in de marketingbanen hiervoor, heeft me uiteindelijk het zelfvertrouwen gegeven het zelf te gaan proberen. Ik heb altijd een passie gehad voor mode en in het bijzonder vintage mode. Het is een branche die zo mogelijk nog groter en interessanter is dan de reguliere confectie. Markten en verborgen shopjes afstruinen naar de beste en meest originele deals, is echt een hobby. Een belangrijk deel van mijn collectie bestaat echter uit kleding die mensen inbrengen. En geloof me, ik kom de meest mooie items tegen in vreemde klerenkasten. Miskopen, te klein of te grote kleding – niet zelden met het prijskaartje er nog aan. Ik maak daaruit een mooie collectie. Zo speel ik in op een vrouwen fenomeen; een overvolle kledingkast waarvan meestal maar 1/3 wordt gedragen.

Is Ropabella ‘een droom die werkelijkheid is geworden’?
Absoluut! Een eigen platform voor de door mijn geselecteerde vintage kleding vind ik best heel cool. Zeker ook omdat ik de site helemaal zelf heb vorm kunnen geven. Zo wordt het niet alleen een middel maar juist ook een creatie. Naast de site word ik inmiddels ook veel benaderd om advies en stylingtips te geven. Bijvoorbeeld bij fotoshoots van bevriende fotografen. Zo hoop ik mijn werkgebied langzaam uit te breiden naar een allround modebedrijf waarin verschillende aspecten van het modevak tot uitdrukking komen. Van stylingadvies tot vormgeving en van kleding uitleen/verkoop tot personal shopping.

Heb je medewerkers of regel je alles zelf?
Ik ben een eenmanszaak en regel dus alles zelf. Van administratie tot de fotografie op de site. Wel moet ik opmerken dat bij de totstandkoming van Ropabella ik echt gezegend was met een zeer nuttig en behulpzaam netwerk van mensen. In hun expertise droegen zij allemaal hun steentje bij. Mijn websitebouwer bijvoorbeeld kende ik uit een vorige functie. Hij begon ook net voor zichzelf en zo hielpen we elkaar met pionieren. Van een vriendin die fotograaf is, leerde ik de fijne kneepjes van productfotografie. De prachtige modellen op de homepage zijn goede vriendinnen. Ik denk ook echt dat succesvol ondernemen valt of staat met een goed netwerk waar je ook gebruik van durft te maken.

Is het opzetten van een eigen bedrijf/webshop je vooral mee of tegengevallen?
Ik had gelukkig de juiste mensen om me heen. Dus toen het idee er eenmaal was, kwam alles best snel van de grond. Echter zat ik nog wel in een drukke baan toen ik begon met Ropabella. De werkdruk en tweeledigheid van twee banen vond ik best pittig. En nu nog steeds moet ik erg wennen aan de uren die je maakt als ondernemer. Mijn avonden bestaan veelvuldig uit sessies achter het bureau in plaats van voor de buis. Maar er gaat echt niets boven de vrijheid die dit met zich meebrengt.

Ben je fulltime met de webshop bezig of doe je er ook activiteiten naast?
Het bouwen aan een allround Ropabella heeft tijd en aandacht nodig, dus tijdens die overgang ben ik aan het freelancen. Ik heb net een prachtige klus aangenomen voor een gloednieuwe stichting waar ik de sales en marketing voor mag doen. Als ZZP-er kan ik dus mijn benodigde maandsalaris bij elkaar verdienen. De combinatie was altijd mijn grote wens.

Je hebt een gezin. Hoe combineer je dit met een eigen bedrijf?
Ik heb altijd gewerkt naast mijn gezin. Maar de kinderen staan altijd op nummer 1. Mijn dochter is 7 en heeft PDD-Nos (een autisme spectrum stoornis). Daardoor heeft ze veel aandacht en structuur nodig. Dat was een tijd geleden best een zorg. Nu hebben we een goede gebruiksaanwijzing voor haar en staat ze heel gelukkig in het leven. Mijn zoon is 5 en vindt het heerlijk dat ik nu meer thuis ben. Want sinds ik voor mezelf ben begonnen, heb ik, gek genoeg, meer tijd en aandacht voor het gezin. Dat was trouwens ook een van de redenen om voor mezelf te beginnen. Wat heel fijn is dat beide kids Ropabella erg interessant vinden. Ik denk zelfs dat ze er trots op zijn.

Kunnen we van jou ook ooit een webshop verwachten voor mannen of kinderen?
Nou vooral dat eerste! Kinderkleding wordt al erg veel aangeboden online en in winkels. Maar vintage kleding voor mannen is er erg weinig, zeker online. Ik heb ik mijn omgeving ook vaak vraag ernaar. Dus wie weet… De naam heb ik al, dat is makkelijk: Ropabello.

En tot slot: heb je mooie toekomstdromen?
Oh, zoveel. Zonder dromen, geen toekomst. Ze variëren van wereldvrede tot een eigen bakbrommer om naar het strand te tuffen met de kids. Een huis op Bali en maatje 36. Vrij standaard, toch? Maar op zakelijk gebied droom ik van een succesvol eigen bedrijf dat mensen kennen, waar mensen graag gebruik van maken en dat mensen waarderen. En waarin ik mijn ziel en zaligheid kan leggen.

www.ropabella.nl