Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Flair’s Vijf: 5x online sportlessen die je gewoon vanuit de woonkamer kunt doen

Flair’s Vijf: 5x online sportlessen die je gewoon vanuit de woonkamer kunt doen

Flair’s Vijf: 5x online sportlessen die je gewoon vanuit de woonkamer kunt doen

Elke week delen we in de rubriek ‘Flair’s Vijf’ onze favoriete producten, diensten en evenementen met je. Deze week: vijf online sportlessen die je kunt doen waar je maar wil. Of dat nou vanuit de woonkamer, de tuin of een andere plek is.

Meer kijkers ‘Nederland in Beweging’

Zo veel mogelijk binnen blijven, tenminste nog tot en met 28 april. Dat betekent onder andere dat we niet naar de sportschool kunnen en thuis ons beste beentje voor moeten zetten om fit te blijven. Het is dan misschien ook helemaal niet zo gek dat het programma Nederland in Beweging veel meer kijkers trekt sinds de ‘intelligente lockdown’ als gevolg van de coronacrisis. Er kijken de afgelopen weken meer dan twee keer zoveel mensen naar het ochtendprogramma in vergelijking met dezelfde periode in 2019, zo meldt de Stichting Kijkonderzoek donderdag. Geen fan van het Omroep MAX-programma van Olga Commandeur? Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg alternatieven die je op je eigen moment en vanaf jouw gewenste plek kunt doen:

1. Decathlon – Home Zweet Home

Dat binnenblijven niet hetzelfde hoeft te zijn als stilzitten, weet Decathlon maar al te goed. Daarom slaat de sportwinkelketen de handen ineen met trainer en lifestyle-coach Radmilo Soda van Soda Bodyfit, om online sportlessen op te zetten. Denk aan work-outs op verschillende niveaus om zo dicht mogelijk bij de persoonlijke begeleiding te kunnen komen. En om thuisblijvend Nederland actief, gezond en sterk te houden! Alle sportlessen kun je vinden op deze website.

2. Basic-Fit – #HomeGymDay

In een tijd waar heel Europa gedwongen thuis zit, is afleiding en beweging voor velen leuk en zeker ook heel belangrijk om gezond te blijven. Daarom organiseert Basic-Fit samen met Intersport op zaterdag 4 april #HomeGymDay: een unieke live sportdag voor alle mensen thuis. Met dit gratis sportevent wil de fitnessketen aan iedereen, van jong tot oud, een sportieve bijdrage leveren in deze moeilijke tijd. Ook voor niet-leden. De live lessen worden vanuit de Basic-Fit GXR studio, tussen 10 en 14 uur, uitgezonden via YouTube, Facebook en Instagram. Meedoen kan op elk moment. Het volledige programma vind je hier.

3. ClassPass – Livestream lessen

Bij ClassPass kun je vanaf nu je credits gebruiken om livestream lessen te boeken, ook wanneer je account gepauzeerd is. Zo blijf je thuis actief én support je de studiopartners van ClassPass wereldwijd. De gyms ontvangen honderd procent van de opbrengsten in de komende twee maanden. Goede zaak, toch?

4. Fit at Home

Antje Monteiro trekt zich het lot aan van iedereen die vanwege de coronamaatregelen gedwongen thuis zit en niet naar de sportschool kan. De musicalster vindt het belangrijk dat”ze wel fit en vitaal kunnen blijven” en stelt daarom haar eigen sportplatform Fit at Home gratis beschikbaar. Op het platform staan meer dan 900 work-outs. Personal trainers van sterren als Afrojack, Quinty Trustfull, Humberto Tan en Gerard Joling geven sportlessen. Het ‘Netflix van het thuis-sporten’ is on demand via KPN en Ziggo, en aanmelden is in tijden van corona gratis voor iedereen.

Lees ook
Klaar met Netflix? Deze activiteiten zorgen voor een creatief ‘huisarrest’

5. Rocycle – Strong 15

Rocycle staat – zoals de naam al een beetje zegt – bekend om de intensieve spinninglessen die in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam worden aangeboden. Maar ook nu we massaal binnen moeten blijven, staat de studio voor leden én niet-leden klaar. Via Instagram worden namelijk online sportlessen gegeven die je live mee kunt doen of op een later moment kunt terugkijken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@anouklammers_

Een bericht gedeeld door Rocycle (@rocyclestudios) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Instagram, YouTube