Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Sportief het nieuwe jaar in: dit zijn de fitnesstrends van 2021

Sportief het nieuwe jaar in: dit zijn de fitnesstrends van 2021

Sportief het nieuwe jaar in: dit zijn de fitnesstrends van 2021

Een nieuw jaar staat voor velen voor een nieuw begin, waarin we vol goede moed aan onze goede voornemens beginnen. Bij vrijwel iedereen staat er ‘meer sporten’ op deze lijst. Is dat bij jou ook het geval, maar heb je écht geen zin in hardlopen? Wellicht bieden de fitnesstrends van 2021 wat inspiratie om je innerlijke sporty spice naar boven te halen.

Het momenteel nog onzeker wanneer de sportscholen weer opengaan, en dat heeft dan ook direct invloed op de fitnesstrends van het komende jaar.

Holistische programma’s

Door de huidige pandemie zijn we ons meer dan ooit bewust van het belang van onze gezondheid. En daarmee maken holistische programma’s hun opmars, die gericht zijn op zowel korte als lange termijn fitness- en gezondheidsdoelen. En daarbij gaat het dus niet alleen om afvallen of strakker in je vel zitten, maar ook een goede weerstand, een sterk hart en een positieve levensinstelling. Denk hierbij aan holistische trainingen die je online kunt volgen, cursussen over (mentale) gezondheid of bijvoorbeeld duurzame voedingsprogramma’s.

Yoga en Pilates

Yoga en Pilates waren al heel populair vóór Covid-19, maar dit is door de pandemie nog populairder geworden. Meer dan ooit beseffen we ons hoe belangrijk onze mentale gezondheid is, door alle stress en onzekerheid die het virus met zich mee heeft gebracht. Meditatie en andere technieken om je mentale gezondheid te bevorderen vallen hier ook onder, en zullen ook het komende jaar nog heel populair zijn.

Virtuele lesjes

Doordat de sportscholen hun deuren moesten sluiten, zijn steeds meer mensen noodgedwongen online sportlessen gaan volgen. En de interesse in die virtuele programma’s blijft in 2021, ook als we wél weer een sportschool mogen betreden. Het is nou eenmaal ook wel héél comfortabel om lekker te sporten in je huiskamer!

Buiten sporten

De lockdown bracht een nieuwe waardering voor sporten in de buitenlucht met zich mee. En die liefde voor sporten buiten de muren van de sportschool zien we ook in 2021 terug. Denk hierbij aan sportlessen in het park of bootcamp trainingen. En natuurlijk valt het rondje joggen door het park er ook onder.

HIIT

Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) was erg populair in 2020 en dit blijft zo in 2021. De sporttechniek verbrandt snel calorieën en kost aanzienlijk minder tijd dan andere oefeningen, waardoor het vooral erg geliefd is onder mensen met een overvolle agenda. Omdat je er weinig tot geen apparatuur voor nodig hebt, is het ook ideaal om thuis te doen – perfect dus als we onverhoopt toch nog lang thuis zitten.

Full day training

Nee, dit betekent niet dat je de hele dag in de sportschool hangt. Full day training houdt in dat je inspanning verdeelt over de dag. Denk hierbij aan verschillende kleinere trainingen, zoals een korte yogasessie in de ochtend, een stevige wandeling na de lunch en een korte hardloopsessie in de avond. Het gaat er dus in feite om dat je een actieve levensstijl hebt. En ja, een wandeling richting je kopje koffie to go kun je daar dus bést onder laten vallen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief
Bron: Glamour | Beeld: iStock