Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Fijne muziek om op te trainen

Fijne muziek om op te trainen

Fijne muziek om op te trainen

Wist je dat de juiste muziek tijdens het sporten zorgt ervoor dat je het makkelijker volhoudt? Door te luisteren naar de juiste deuntjes hou je het buiten of in de sportschool maar liefst 33 procent (!) langer vol. Stel dus als de wiedeweerga een playlist voor een toplijf samen. 

Fijne muziek om op te trainen

  • Voor het sporten
    Pre-sportschool nummers zijn inspirerende liedjes die toepasselijk zijn wanneer je onderweg bent naar de sportschool of het ontbijt klaarmaakt voor je gaat sporten. Denk bijvoorbeeld aan up-tempo happy songs met motiverende teksten. Bijvoorbeeld ’Happy’ van Pharrel Williams of ’Lips Are Movin’ van Meghan Trainor. Wedden dat je er dan vanzelf zin in krijgt?
  • Tijdens het sporten
    Powersongs zijn nummers die je een energie boost geven. Het ritme van het liedje ligt hoog en helpt om extra kracht bij te zetten, tijdens cardio bijvoorbeeld. Een paar voorbeelden: ’Bang Bang’ van Jessie J, ’I Will Never Let You Down’ van Rita Ora of ’Real Love’ van Clean Bandit (bij het begin even doorspoelen). In de sportschool staan ook vaak opzwepende liedjes op, ook wel motivational music genoemd. De meest gebruikte muzieksoorten zijn hardrock en house.
  • Na het sporten
    Na een intense workout wil je dat je hartslag snel daalt tot normaal niveau. Dit gaat gemakkelijker door een bijpassende playlist op te zetten, rustige muziek als jazz of reggae bijvoorbeeld.

 

Wat is jouw favoriete fitness muziek?