Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Fietsend over het water: fietssuppen is dé nieuwste trend

Fietsend over het water: fietssuppen is dé nieuwste trend

Fietsend over het water: fietssuppen is dé nieuwste trend

Suppen is een workout die we al kennen, maar er is nu een nieuwe variant op gevonden waarbij je met de fiets het water op kan. Fietssuppen is dé nieuwste trend in de sup-wereld en je moet het een keer geprobeerd hebben. 

En ja, dat is dus eigenlijk makkelijker dan de gewone variant. Dat laten Ernst van der Baan en Twan Korver weten aan RTL Nieuws. Zij brachten de fietssup zo’n drie weken geleden voor het eerst richting ons kikkerlandje. Hoe leuk!

Fietssuppen

Ernst geeft toe dat het misschien wel iets zwaarder is dan gewoon fietsen – je moet immers wel het water door – máár: “gewoon suppen kost meer energie.” Je zit een stuk stabieler dan bij de staande variant en je zou volgens de twee heren dus ook echt je best moeten doen om te vallen. “Als je tóch valt, kun je gemakkelijk weer op de fiets klimmen.”

Lekker rondje

Ja, dat is dus eens wat anders dan een rondje wandelen. Zo kun je vanaf het water genieten van de natuur in de Eilandspolder. Waar dat ligt? In het Noord-Hollandse De Rijp. Daar kun je de fietssup huren bij het bedrijf van de twee zwagers, genaamd Onzzz. Het is wel iets duurder dan met een normale sup over het water gaan: je betaalt namelijk 35 euro per persoon voor deze speciale variant. Maar dan heb je ook wat.

Lees ook:
Heb je een hekel aan sporten? Probeer dan deze fantastische ABBA-workout eens

Andere activiteiten

Niet zo’n zin om jezelf in het zweet te werken? Geen zorgen, je kunt er ook een heerlijk ontspannen boottochtje boeken. Al lijkt ons persoonlijk het fietssuppen een leukere uitdaging. Voor ieder wat wils!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Getty