Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Festivals voor het hele gezin

Festivals voor het hele gezin

Festivals voor het hele gezin

Bezoek een leuk festival met het hele gezin.

Heb jij zin om binnenkort naar een leuk festival te gaan maar kun je geen oppas regelen voor de kinderen? Er zijn tegenwoordig veel festivals gericht op gezinnen. Ook wanneer je zin hebt in een leuk uitstapje met het hele gezin is dit ideaal. We zetten de leukste gezinsfestivals voor je op een rijtje.

De Betovering in Den Haag
Van 19 tot en met 28 oktober vindt het festival ‘De Betovering’ plaats. Deze periode staat helemaal in het teken van kunst voor kinderen van 2 t/m 13 jaar. Er zijn meer dan 250 voorstellingen en workshops. Geniet samen met je kinderen van toneel, dans, muziek, kunst en film op mooie locaties!

De Karavaan
De Karavaan is dé zomerse ontmoetingsplek voor jong en oud. Je kunt in Hoorn (18 tot 22 juli), Egmond aan Zee (25 tot 29 juli) en Zandvoort aan Zee (1 tot 5 augustus) genieten van korte, vrolijke voorstellingen. Ook is er live-muziek bij ondergaande zon en kun je pootje baden met de hele familie!

Kinderparade
De Kinderparade is een rondreizend festival. Dit jaar vindt het festival plaats in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Voor kinderen en volwassenen zijn er veel theater-, muziek- en dansvoorstellingen. Dit festival is gericht op kinderen van 4 tot 12 jaar.

Into The Great Wide Open
In september vindt op Vlieland jaarlijks het Into The Great Wide Open festival plaats. Muziek staat centraal op dit festival. Er is beeldende kunst, film, veel kinderactiviteiten en voldoende rust om er optimaal van te genieten. Beleef een intiem festivalgevoel! Op de website kun je zien wat er tijdens dit festival precies te doen is voor kinderen.

Grote muziekfestivals
Wil je liever naar een groot muziekfestival als Pinkpop, Lowlands of Dance Valley? Dan kun je toch beter oppas voor de kids regelen. Deze festivals zijn gericht op 16 jaar en ouder en zijn niet veilig voor kinderen. Er wordt veel alcohol en drugs gebruikt.

Tips
Misschien is het leuk om met je kinderen naar een gratis festival te gaan. Bevalt het niet? Dan ben je ook zo weer weg. Zorg wel voor gehoorbescherming. De oren van kinderen zijn gevoeliger voor geluid dan van volwassenen.

Ben jij wel eens met je gezin naar een festival geweest?