Je bent hier: Home > Health > Dit zijn de favoriete recepten van Radmilo!

Dit zijn de favoriete recepten van Radmilo!

Health
Dit zijn de favoriete recepten van Radmilo!

Een nieuw jaar, een nieuwe versie van jezelf! Lekker in je vel zitten gaat hand in hand met gezond eten. Vind je het lastig om gezonde gerechten op tafel te toveren? Doe dan inspiratie op met de favoriete recepten van personal trainer Radmilo Soda. Happy, healthy you!

Salade van gegrilde courgette met kikkerewten en geitenkaas

  • 200 g gedroogde kikkererwten, een nacht geweekt
  • 3-4 takjes koriander
  • 1 teen kno ook, uit de pers
  • 100 g zachte geitenkaas, in stukjes
  • 150 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 2 el groene olijven zonder pit
  • een scheutje extra vergine olijfolie
  • 1 courgette

Kook eerst de kikkererwten beetgaar in water met zout. Gril, terwijl de erwten koken,
de courgette. Doe de plakken in een kom en schep om met de knoflook, tijm en olie. Giet de kikkererwten af en meng met de overige ingrediënten. Breng op smaak met zeezout en peper.

Om te serveren

Leg de plakken courgette op de borden en schep de salade erop. Maal aan tafel eventueel nog wat extra peper over de salade en schenk er een klein sliertje olijfolie overheen.

Kalkoenhamburger van de gril met polenta en tomatensalsa

• 400 g kalkoen fillet, heel kleijn gesneden, op kamertemperatuur
• eventueel 1 ei, voor een stevigere massa Kruidenmengsel
• 4 kleine sjalotten
• 2 tenen knofook
• klein scheutje extra vergine olijfolie
• 4 el gehakte tuinkruiden zoals verse tijmblaadjes, basilicum, koriander
• zeezout en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor tot 150°C. Maak het kalkoenvlees nog fijner met een staafmixer. Voeg naar smaak zeezout en peper toe en een heel klein scheutje olijfolie. Pureer alle ingredienten.

Voor het kruidenmengsel.

Meng goed door het vlees. Voeg eventueel nog een ei toe en kneed goed door. Vorm met vochtige handen (dan kleeft het vlees niet aan de handen) 4 hamburgers. Verhit een grillplaat met antiaanbak- laag tot heel heet. Doe olijfolie op een prop keukenpapier en wrijf de plaat hiermee in. Bak de hamburgers om en om mooi bruin en gaar op de plaat. Zet de hamburgers eventueel nog even in de oven om na te garen. Of draai de vlam onder de grillplaat heel laag en dek het vlees af met aluminiumfolie.

Om te serveren

Leg op elk bord een hamburger. Serveer met polenta en tomatensalsa.

Gevulde avocado met gerookte zalm en crème fraiche

• 4 eetrijpe avocado’s
• 125 ml crème fraîche
• 200 g gerookte wilde zalm, in reepjes
• 3 bosuitjes, het wit gesnipperd
• 2 el gehakte bieslook
• 2 el gehakte dille, en wat extra om te garneren handje cherrytomaatjes, gehalveerd
• 1⁄2-1 el versgeperst citroensap
• een schepje zwarte kaviaar of andere viseitjes, om te garneren zeezout en versgemalen zwarte peper

Als je dit heerlijke en snelle gerechtje gegeten hebt, zul je versteld staan hoe lang het je een verzadigd gevoel geeft.

Halveer de avocado’s. Verwijder voorzichtig de pit. Schep het vruchtvlees van 1 avocado in een kom en maak fijn. Meng met de overige ingrediënten. Kerf met een scherp mes de andere 3 gehalveerde avocado’s kruislings in. Verdeel het avocadomengsel over de beide helften. Garneer met een schepje zwarte kaviaar.

Zalm en papilotte

• 4 mooie zalmmoten van 200 g elk, op kamertemperatuur
• 4 vellen bakpapier of aluminiumfolie van 30×30 cm
• 4 takjes dille, gehakt
• 150 g zeekraal, beetgaar gestoomd
• 150 g wilde spinazie, beetgaar gestoomd
• 1 prei, in dunne ringetjes
• 1 venkel, in dunne plakjes
• sliertje extra vergine olijfolie
• scheutje versgeperst citroensap
• scheutje witte wijn
• zeezout en versgemalen zwarte peper

Verhit de oven tot 170°C. Bestrooi de zalm met zeezout en peper. Leg op elk vel papier in het midden een moot zalm en verdeel de groenten en andere ingrediënten erover. Maak een pakketje door de randen om te vouwen. Vouw het pakketje niet te strak, zorg dat er genoeg ruimte overblijft voor de stoom die ontstaat tijdens het garen. Leg de pakketjes in een grote ovenschaal en zet deze 10-20 minuten boven het midden van de oven.

Om te serveren

Leg op elk bord een pakketje en maak aan tafel open. Varieer eens met een van de volgende opties:
• per portie 1 pomodoritomaat in plakjes
• 1 bosje bosui, gesnipperd
• wat knoflook uit de pers
• een handje zeekraal
• een handje wilde spinazie,zonder harde stelen
• een andere vissoort

Shoppen is altijd een goed idee