Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: mensen met deze eigenschappen leven het langst

Bewezen: mensen met deze eigenschappen leven het langst

Bewezen: mensen met deze eigenschappen leven het langst

Je bent al helemaal in de ban van de groene smoothies, gaat braaf naar je yoga klasjes op zondag en smeert je altijd in voordat je je tan bij gaat werken. Want ja, gezond oud worden willen we allemaal wel. Maar wist je dat je karakter ook invloed op jouw levensduur heeft?

Say what? Het is toch echt waar! Onderzoekers hebben na het doen van twee studies ontdekt dat persoonlijke eigenschappen samenhangen met een langer leven.  Bij de eerste studie volgenden wetenschappers mensen vanaf hun twintigste voor 75 jaar lang. En in het tweede onderzoek werden er juist erg oude mensen – van 95 tot 100 jaar oud – gevolgd, om te kijken welke persoonlijke eigenschappen zij in overeenkomst hadden.

Uit de onderzoeken kwam een verrassende uitslag. Want wat bleek? Mensen met deze vijf karaktereigenschappen leven het langst! Herken jij jezelf in eentje?

Plichtsgetrouwheid
Uit het onderzoek waar bij mensen voor 75 jaar lang gevolgd werden, bleek dat mensen die erg plichtsgetouw zijn langer leven dan mensen die niet over die kwaliteit beschikken. Plichtsgetrouwe mensen nemen minder risico en leven efficienter dan minder plichtsgetrouwe mensen.

Open minded zijn
Hoe meer je open staat voor nieuwe dingen, hoe langer je leeft. Mensen die veel nieuwe dingen ervaren, leven langer dan mensen die minder spannende dingen meemaken.

Emotionele stabiliteit
Deze is volgens de onderzoekers voornamelijk van toepassing op vrouwen. De groep vrouwen die meer emotionele stabiliteit had, leefde langer dan minder evenwichtige vrouwen. Working on that one…

Vriendelijkheid
De tweede eigenschap die bij vrouwen aan een lang leven werd gekoppeld was vriendelijkheid. Is dit het bewijs dat karma wel bestaat? Het onderzoek wat mensen tussen de 95 en 100 volgde (75 procent was vrouw) wees uit dat hoe extraverter je bent, hoe ouder je wordt.

Je gevoelens kunnen uiten
Mensen die veel lachen en hun gevoelens delen met anderen, hebben een grotere kans om oud te worden dan mensen die hun emoties opkroppen.

Hoeveel van deze eigenschappen kun jij afvinken?

Bron: Glamour

Lees hier nog meer interessante onderzoekjes!