Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Experts raden aan om baby’s een jaar lang bij ouders te laten slapen!

Experts raden aan om baby’s een jaar lang bij ouders te laten slapen!

Experts raden aan om baby’s een jaar lang bij ouders te laten slapen!

Wanneer het aankomt op de opvoeding van je kind, zijn er verschillende theorieën die de ronde doen. Sommige ouders houden hun baby liefst zo lang mogelijk bij zich op de kamer terwijl anderen het kind zo snel mogelijk een eigen kamer geven. Een nieuwe Amerikaanse studie raadt ouders nu aan om kinderen een jaar lang bij zich op de kamer te laten slapen.

Het advies komt van de Amerikaanse vereniging van kinderartsen en het betreft het slaappatroon van een kind. Volgens de vereniging zouden er minder kerngezonde kinderen in hun slaap sterven als ze een jaar lang na de geboorte de kamer delen met hun ouders. Wel in hun eigen bedje en niet tussen mama en papa in, luidt het advies. “Omdat wiegendood tot de leeftijd van één jaar voorkomt, raden we aan om de baby pas na twaalf maanden te verhuizen naar zijn eigen kamer,” vertelt professor Gunnar Naulaers aan Het Nieuwsblad.

Het advies komt als een shock voor vele ouders aangezien de meerderheid hun baby al in een aparte kamer legt na enkele maanden. Dit zou vooral zijn zodat beide ouders een beter nachtrust krijgen.

Lees ook: