Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Eten maar: het aantal calorieën in een oliebol valt flink mee

Eten maar: het aantal calorieën in een oliebol valt flink mee

Eten maar: het aantal calorieën in een oliebol valt flink mee

Een oliebol druipt van het vet en is niet echt gezond. Toch? Dat is wat we altijd denken, maar in de realiteit valt het heel erg mee hoeveel calorieën er nu in zo’n oudejaarshapje zitten.

Lees ook: NOM: deze oliebol is gevuld met Tony’s Chocolonely ka­ra­mel zee­zout

Als we uitgaan van een oliebol die 100 gram weegt, dan zitten daar gemiddeld 250 calorieën in: niet slecht lijkt ons. Bij een appelflap bijvoorbeeld zit je al snel aan de 400 en die oh zo gezonde eierkoek tikt de 287 calorieën aan per 100 gram.

Vette hap
Toch is het ook fout om te denken dat dit hapje dan een gezonde optie zou zijn. Feit blijft dat jouw snack in olie wordt gebakken. Hoe ‘goed’ deze oliebol voor je is, hangt af van in welke olie deze wordt gedompeld. Wanneer je een magere oliebol hebt zit er maar 3,5 procent vet in: een vette oliebol bevat wel 23,5 procent. Maar gemiddeld zit je rond de 7 tot 12 procent vet.

Gelukkig nieuwjaar
Wat de meest verantwoorde keuze is als je iets wilt eten tijdens oud op nieuw? De appelbeignet. Eén hiervan weegt slechts 55 gram en bevat zo’n 100 kcal. Weten we dat ook weer. Oh ja, en van die oliebol met Tony’s Chocolonely, daar wil je het aantal calorieën denk ik niet van weten. Smakelijk!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Libelle & Beautify | Beeld: iStock