Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Déze dingen kun je het beste eten als de temperatuur buiten stijgt

Déze dingen kun je het beste eten als de temperatuur buiten stijgt

Déze dingen kun je het beste eten als de temperatuur buiten stijgt

Als het buiten warm is merken we vaak al snel dat onze eetlust een heel stuk minder wordt. Toch is het wel belangrijk om goed te blijven eten. Daarom kun je met het warme weer het beste déze dingen eten. 

Aminozuur

Het is dus zeker wel belangrijk om goed te blijven eten, ook al het zo warm is buiten. Bepaald voedsel kan zorgen voor flink wat afkoeling en dat is nou juist waar je lichaam zo naar snakt. Een goed voorbeeld hiervan is watermeloen. Deze bevat namelijk aminozuur. Dit zorgt ervoor dat je op een natuurlijke manier je lichaam afkoelt.

Warme soep

Misschien staat je hoofd er wel totaal niet naar. Maar ook warme soep zoals chilipeper kan ervoor zorgen dat je lichaamstemperatuur daalt. Het is dus helemaal niet nodig om warm eten te vermijden tijdens die warme, hete zomerdagen.

Hydratatie

Ook is het zeer belangrijk dat je lichaam genoeg vocht binnenkrijgt. En vocht haalt je lichaam lang niet alleen uit drinken. Er zijn genoeg andere manieren om dit binnen te krijgen. Het is daarom goed om genoeg zout te nuttigen. Grote kans namelijk dat je aardig wat zweet tijdens een dagje in de zon. Een kopje bouillon drinken kan helpen, maar we snappen als je met dit weer eerder snakt naar verkoeling. Ook alcohol kun je beter maar even achterwegen laten. Dit zorgt er namelijk voor dat je lichaam wordt uitgedroogd, terwijl we juist meer vocht nodig hebben in ons lichaam.

Gevulde salade

Geen inspiratie voor vanavond? De salade is een makkelijke en snelle oplossing om te maken met warm weer. Als je hiervoor kiest, ga dan voor een goed gevulde salade met hydraterende groenten. Denk aan paprika, selder, komkommer en sla. Ook kun je hierbij voor een lekkere fruitsalade gaan als bijgerecht. In meloen of bessen zit het meeste vocht. En om je alvast uit de brand te helpen voor morgenochtend: haver neemt tijdens het kookproces veel water op. Een goede keuze dus om eens een lekkere kommetje havermout te nemen.

Lees ook
Thee of nee: is een warm drankje tijdens de hitte nu wel óf niet een goed idee?

Koolhydraten

Wat je beter niet kunt doen tijdens het warme weer is veel koolhydraten eten. Je lichaam wordt hierdoor namelijk flink aan het werk gezet. En ook al heb je het zelf niet door, je zult het hier alleen maar warmer van gaan krijgen. Dus je kunt maar beter niet teveel vlees eten. Het duurt namelijk even voordat je lichaam dat allemaal heeft kunnen verteren, en hierdoor zal je lichaamstemperatuur gaan stijgen. Ook alcohol kun je beter maar even achterwegen laten. Dit zorgt er namelijk voor dat je lichaam wordt uitgedroogd, terwijl we juist meer vocht nodig hebben in ons lichaam.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle, Vriendin, 24 Kitchen | Beeld: GettyImages